2009. április 9., csütörtök
Színes túrógolyók
„étteremalakítás”
Kb 35 dkg telemeát (feta-szerű sajt) villával jól összetörtem, majd összegyúrtam kb. 20 dkg. friss túróval és annyi tejfölös krémsajttal, hogy jól formázható, de nem túl lágy masszát kapjak. Sózni nem kellett, elég sós volt a telemea, de tettem bele borsot és egy cikk áttört fokhagymát. Friss kaprot is megbírt volna, de ezúttal nem volt, szárítottat pedig nem tettem. Ezután kézi mixerrel jó habosra kavartam, majd nedves kézzel diónyi golyókat formáztam belőle. Szezámmagba, pirospaprikába, lenmagba és apróra vágott petrezselyemzöldbe forgattam őket, majd a hűtőben pihentek egy éjszakát, hogy az ízek jól összeérjenek. Bármibe lehet forgatni őket, a lényeg, hogy minél színesebbek, kontrasztosabbak legyenek. Meg lehet csinálni sima túróval is, esetleg reszelt sajttal keverve. Nagyon jól mutatnak hidegtálon.
EK - 2009/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. április 9., csütörtök
Színes túrógolyók
„étteremalakítás”
Kb 35 dkg telemeát (feta-szerű sajt) villával jól összetörtem, majd összegyúrtam kb. 20 dkg. friss túróval és annyi tejfölös krémsajttal, hogy jól formázható, de nem túl lágy masszát kapjak. Sózni nem kellett, elég sós volt a telemea, de tettem bele borsot és egy cikk áttört fokhagymát. Friss kaprot is megbírt volna, de ezúttal nem volt, szárítottat pedig nem tettem. Ezután kézi mixerrel jó habosra kavartam, majd nedves kézzel diónyi golyókat formáztam belőle. Szezámmagba, pirospaprikába, lenmagba és apróra vágott petrezselyemzöldbe forgattam őket, majd a hűtőben pihentek egy éjszakát, hogy az ízek jól összeérjenek. Bármibe lehet forgatni őket, a lényeg, hogy minél színesebbek, kontrasztosabbak legyenek. Meg lehet csinálni sima túróval is, esetleg reszelt sajttal keverve. Nagyon jól mutatnak hidegtálon.
EK - 2009/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése