"étteremalakítás"
Múltkor írtam, hogy az egyik legfinomabb húsvét környéki étel, amit készíteni szoktunk, az a tojásos bárány. Húsvétkor nem volt alkalmam (=miből) elkészíteni, hiszen inkább sültet csináltam belőle, de az eheti hétfőn mégis ettem ilyet. A Lányokkal Melindáéknál maradtam keddig és hétfőn ez volt ebédre. Anyu készítette.
A bárányhúst (bármilyen jó hozzá) meg kell párolni. Végülis ugyanúgy fűszerezzük, készíjük, mintha sült lenne belőle, csak nem kell teljesen lefőzni a levét és nem kell lepirítani a tetejét. Amikor a hús megpuhult és a leve kellőképpen leredukálódott, jó sok tojást kell felverni, hozzákeverni még egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, sózni, borsozni, majd a húsra önteni. Jól összekeverni és hagyni, hogy a tojás megkössön. Nem szabad kiszárítani.
Puliszkával az igazi. Mi azzal ettük. És hordós savanyúkáposztával:
TAV. BŐS. - 2011.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. április 23., csütörtök
Tojásos bárány
"étteremalakítás"
Múltkor írtam, hogy az egyik legfinomabb húsvét környéki étel, amit készíteni szoktunk, az a tojásos bárány. Húsvétkor nem volt alkalmam (=miből) elkészíteni, hiszen inkább sültet csináltam belőle, de az eheti hétfőn mégis ettem ilyet. A Lányokkal Melindáéknál maradtam keddig és hétfőn ez volt ebédre. Anyu készítette.
A bárányhúst (bármilyen jó hozzá) meg kell párolni. Végülis ugyanúgy fűszerezzük, készíjük, mintha sült lenne belőle, csak nem kell teljesen lefőzni a levét és nem kell lepirítani a tetejét. Amikor a hús megpuhult és a leve kellőképpen leredukálódott, jó sok tojást kell felverni, hozzákeverni még egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, sózni, borsozni, majd a húsra önteni. Jól összekeverni és hagyni, hogy a tojás megkössön. Nem szabad kiszárítani.
Puliszkával az igazi. Mi azzal ettük. És hordós savanyúkáposztával:
TAV. BŐS. - 2011.
Múltkor írtam, hogy az egyik legfinomabb húsvét környéki étel, amit készíteni szoktunk, az a tojásos bárány. Húsvétkor nem volt alkalmam (=miből) elkészíteni, hiszen inkább sültet csináltam belőle, de az eheti hétfőn mégis ettem ilyet. A Lányokkal Melindáéknál maradtam keddig és hétfőn ez volt ebédre. Anyu készítette.
A bárányhúst (bármilyen jó hozzá) meg kell párolni. Végülis ugyanúgy fűszerezzük, készíjük, mintha sült lenne belőle, csak nem kell teljesen lefőzni a levét és nem kell lepirítani a tetejét. Amikor a hús megpuhult és a leve kellőképpen leredukálódott, jó sok tojást kell felverni, hozzákeverni még egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, sózni, borsozni, majd a húsra önteni. Jól összekeverni és hagyni, hogy a tojás megkössön. Nem szabad kiszárítani.
Puliszkával az igazi. Mi azzal ettük. És hordós savanyúkáposztával:
TAV. BŐS. - 2011.
2 megjegyzés:
- Unknown írta...
-
Isteni
- 2019. március 25. 14:19
- Unknown írta...
-
Istenien finom nincs húsvét szombatján nelkule
- 2019. március 25. 14:20
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Isteni
Istenien finom nincs húsvét szombatján nelkule
Megjegyzés küldése