2009. november 16., hétfő
Almás-fahéjas rózsák
Elnevezhetnénk világjáró receptnek is, hiszen, ugyanúgy, mint anno a Napraforgókenyér, ez is megfordult már a világ sok tájékán. Én legelőször Judithnál fedeztem fel, de megnézegettem azt a linket is, ahol ő bukkant rá, illetve azokat, ahol ez az illető is rátalált. Persze, azóta sokan mások elkészítették, de most már nem fogok mindenkit belinkelni...
Tulajdonképpen nem is recept, annyira egyszerű. Csupán levelestészta, alma, cukor és fahéj kell hozzá és már készen is van a különleges sütemény. Adagokat meg lehet találni Judithnál, én duplán készítettem.
Csak néhány fázisfotóval szolgálok:
Annyit azért még leírok, mert a fotók alapján, természetes, hogy nem egyértelmű: Az almát nem nyersen használtam fel. Jól megmostam őket és héjastól félbevágtam, majd karalábévájóval a magházukat kikanyarítottam. Vékony, 1-2 mm-es szeletekre vágtam és cukorral, citromlével ízesített lobogó vízbe dobtam őket. Néhányszor átforgattam őket egy nagyobb kanál segítségével és már szedtem is ki a vízből. Max. 1-2 percet voltak benne. Először egy tálba szedtem ki és onnan mentek a papírtörlőre szikkadni, hűlni.
2009. november 16., hétfő
Almás-fahéjas rózsák
Elnevezhetnénk világjáró receptnek is, hiszen, ugyanúgy, mint anno a Napraforgókenyér, ez is megfordult már a világ sok tájékán. Én legelőször Judithnál fedeztem fel, de megnézegettem azt a linket is, ahol ő bukkant rá, illetve azokat, ahol ez az illető is rátalált. Persze, azóta sokan mások elkészítették, de most már nem fogok mindenkit belinkelni...
Tulajdonképpen nem is recept, annyira egyszerű. Csupán levelestészta, alma, cukor és fahéj kell hozzá és már készen is van a különleges sütemény. Adagokat meg lehet találni Judithnál, én duplán készítettem.
Csak néhány fázisfotóval szolgálok:
Annyit azért még leírok, mert a fotók alapján, természetes, hogy nem egyértelmű: Az almát nem nyersen használtam fel. Jól megmostam őket és héjastól félbevágtam, majd karalábévájóval a magházukat kikanyarítottam. Vékony, 1-2 mm-es szeletekre vágtam és cukorral, citromlével ízesített lobogó vízbe dobtam őket. Néhányszor átforgattam őket egy nagyobb kanál segítségével és már szedtem is ki a vízből. Max. 1-2 percet voltak benne. Először egy tálba szedtem ki és onnan mentek a papírtörlőre szikkadni, hűlni.
22 megjegyzés:
- Wise Lady írta...
-
Gyönyörű!
- 2009. november 16. 16:40
-
-
Hú, de gyönyörüek! :) én még nem láttam sehol eddig. Most viszont nálam nagyot "durrant"! Ügyes vagy!
- 2009. november 16. 17:53
- Chef Viki írta...
-
Hát ez gyönyörű lett! Képzelem, micsoda illatok lenghettek szerte a lakásban!
- 2009. november 16. 18:02
- Jade írta...
-
Nagyon szepek lettek, gratula! Koszi, hogy kiprobaltad!
- 2009. november 16. 18:22
- Felhőlány írta...
-
Nagyon látványos édesség! Láttam már több helyen, de ha eddig haboztam az elkészítésével, már nem teszem! :))
- 2009. november 16. 18:44
- duende írta...
-
Nagyon szépségesek lettek, Edith! :)
- 2009. november 16. 19:40
- Wise Lady írta...
-
Edith, mire jutottál a Sitemeterrel? Műxik-e már?
- 2009. november 16. 20:07
- Kata írta...
-
Olyan egyszerűnek tűnik a képek alapján...tényleg? és milyen szépek lettek!
- 2009. november 16. 20:40
- Andi/cuki írta...
-
Nagyon szép lett a Tiéd is! Azt hiszem,én sem hagyom ki!:-))
- 2009. november 16. 21:55
- Vivien írta...
-
Kedves Edit, már régóta követem főleg a mesés receptjeidet. Nagy tisztelőd vagyok, még ha eddig nem is tudtál róla. :)
Remélem, nem bánod, ha mostantól állandó olvasód leszek!? Szeretném még jobban nyomon követni, mikor mit készítesz és ötleteket gyűjteni. Szeretek új recepteket kipróbálni. :)
Üdvözlettel: Vivien - 2009. november 16. 22:46
- Virág írta...
-
húazannnnnnya! :-O
Mit csináltál az almaszeletekkel, hogy ilyen szépen meghajlottak az akaratod előtt feltekerés közben??? - 2009. november 16. 23:00
- sedith írta...
-
Aztapasztafogpaszta! Na, most azt sem tudom, hogyan kezdjek hozzá a válaszadáshoz! :) Talán sorjában!:)
Előszöris mindenkinek nagyon köszönöm, bár ez tényleg szóra sme érdemes, hiszen, bárki, a legkezdőbb háziasszony is elkészítheti.:)
Wise LAdy, szerintem is nagyon szépek és ennél már csak az érdekesebb, hogy bárki készíti el, mindig valamivel másképp néznek ki mégis. :)
A Sitemeterrel nem jutottam semmire, eddig vagy kétszer küldött "összesítőt", de mindig 0 volt minden. :)
Ancsika, Chef Viki, üdv itt nálam:), remélem, benéztek máskor is!
Ancsika, csodálkozom, hogy még nem láttad, tényleg többen elkészítették már, de persze, örülök, hogy éppen nálam fedezted fel.:)
Chef Viki, hát az igaz, hoyg tiszta karácsony lett tőle a lakásban!:) - 2009. november 16. 23:32
- sedith írta...
-
Judith, én köszönöm Neked!:)
Felhőlány, téged is üdvözöllek és köszönöm, hogy 49. rendszeres olvasómként is bejelentkeztél!:) Csak rajta, tényleg egyszerű!:)
Duende, még egyzser köszi, de nincs semmi ördöngősség benne. :)
Kata, az előbbi Neked is szól. Aki megcsinálta a Napraforgót (még miniben is) annak ez méginkább gyerekjáték. Bár az sem olyan nehéz, sőt!:)
Andi, tényleg próbáld ki, megéri! A férjem is, aki nem édesszájú, szerette. :) - 2009. november 16. 23:36
- sedith írta...
-
Vivien, téged 51.-ként üdvözöllek! És ... tudod, én tudom, ki vagy! Mert bizony én is bekukucskáltam hozzátok és megcsodáltam a kis tündérgombócokat! :);) És amúgyis, annyi jót olvastam Rólad két helyen is, hogy így tényleg csak egy szuper valakiről írhatnak!:)
Köszönöm, hoyg írtál is, remélem, máskor is találsz kedvedre való olvasnivalót, receptet nálam. :) - 2009. november 16. 23:40
- sedith írta...
-
Virág, a receptből semmit sem írtam le, pedig ezt az almás részét mégiscsak pótolni fogom. Azért, ha rákattintasz Judith linkjére, megtalálod ennek is a nyitját!;):)Kicsit meg kellett őket párolni, úgy tudtam rájuk kényszeríteni az akaratomat!:D
- 2009. november 16. 23:42
- trinity írta...
-
Edit,
gyönyörűek lettek!!!! - 2009. november 17. 0:53
- Ági írta...
-
Na Edith, ehhez nekem is megjött a kedvem/étvágyam.
Végignéztem a recept útját én is, az összes képet, instrukciót és nekiállnék ha elárulnád, hogy a vajas tészta az a bizonyos leveles vagy az a henger alakban kapható tarte tészta, amelyik nem fagyasztott, avagy frissen készülő.
Help!! - 2009. november 17. 11:46
- sedith írta...
-
Ágnes, a leveles tészta. Lehet, hogy hülyén írtam, hogy vajastészta, de arra gondoltam, hoyg így biztosan nem lehet összetéveszteni azzal a hajszálvékony réteslappal. Tehát leveles és nem a tarte-nak való, ami gondolom, omlós tészta.
- 2009. november 17. 12:44
- kata írta...
-
Hát ezek szépségesek!
Énisénisénis!
Ja ás gatula a félszázas olvasótáborhoz! - 2009. november 17. 16:09
- Kati írta...
-
Gyönyörűek!!!
- 2009. november 18. 22:53
- sedith írta...
-
Kata, Kati, köszönöm Nektek is! Lássatok hozzá ti is, biztos, hogy értékelné a család, még a kevésbé édesszájúak is, mert nem túlzottan édes!:)
- 2009. november 19. 0:05
- pitypang írta...
-
Nagyon szép,és jó,hogy látom a folyamatot is.Talán legközelebb az enyémek is szebbek lesznek :)
- 2009. november 23. 17:28
22 megjegyzés:
Gyönyörű!
Hú, de gyönyörüek! :) én még nem láttam sehol eddig. Most viszont nálam nagyot "durrant"! Ügyes vagy!
Hát ez gyönyörű lett! Képzelem, micsoda illatok lenghettek szerte a lakásban!
Nagyon szepek lettek, gratula! Koszi, hogy kiprobaltad!
Nagyon látványos édesség! Láttam már több helyen, de ha eddig haboztam az elkészítésével, már nem teszem! :))
Nagyon szépségesek lettek, Edith! :)
Edith, mire jutottál a Sitemeterrel? Műxik-e már?
Olyan egyszerűnek tűnik a képek alapján...tényleg? és milyen szépek lettek!
Nagyon szép lett a Tiéd is! Azt hiszem,én sem hagyom ki!:-))
Kedves Edit, már régóta követem főleg a mesés receptjeidet. Nagy tisztelőd vagyok, még ha eddig nem is tudtál róla. :)
Remélem, nem bánod, ha mostantól állandó olvasód leszek!? Szeretném még jobban nyomon követni, mikor mit készítesz és ötleteket gyűjteni. Szeretek új recepteket kipróbálni. :)
Üdvözlettel: Vivien
húazannnnnnya! :-O
Mit csináltál az almaszeletekkel, hogy ilyen szépen meghajlottak az akaratod előtt feltekerés közben???
Aztapasztafogpaszta! Na, most azt sem tudom, hogyan kezdjek hozzá a válaszadáshoz! :) Talán sorjában!:)
Előszöris mindenkinek nagyon köszönöm, bár ez tényleg szóra sme érdemes, hiszen, bárki, a legkezdőbb háziasszony is elkészítheti.:)
Wise LAdy, szerintem is nagyon szépek és ennél már csak az érdekesebb, hogy bárki készíti el, mindig valamivel másképp néznek ki mégis. :)
A Sitemeterrel nem jutottam semmire, eddig vagy kétszer küldött "összesítőt", de mindig 0 volt minden. :)
Ancsika, Chef Viki, üdv itt nálam:), remélem, benéztek máskor is!
Ancsika, csodálkozom, hogy még nem láttad, tényleg többen elkészítették már, de persze, örülök, hogy éppen nálam fedezted fel.:)
Chef Viki, hát az igaz, hoyg tiszta karácsony lett tőle a lakásban!:)
Judith, én köszönöm Neked!:)
Felhőlány, téged is üdvözöllek és köszönöm, hogy 49. rendszeres olvasómként is bejelentkeztél!:) Csak rajta, tényleg egyszerű!:)
Duende, még egyzser köszi, de nincs semmi ördöngősség benne. :)
Kata, az előbbi Neked is szól. Aki megcsinálta a Napraforgót (még miniben is) annak ez méginkább gyerekjáték. Bár az sem olyan nehéz, sőt!:)
Andi, tényleg próbáld ki, megéri! A férjem is, aki nem édesszájú, szerette. :)
Vivien, téged 51.-ként üdvözöllek! És ... tudod, én tudom, ki vagy! Mert bizony én is bekukucskáltam hozzátok és megcsodáltam a kis tündérgombócokat! :);) És amúgyis, annyi jót olvastam Rólad két helyen is, hogy így tényleg csak egy szuper valakiről írhatnak!:)
Köszönöm, hoyg írtál is, remélem, máskor is találsz kedvedre való olvasnivalót, receptet nálam. :)
Virág, a receptből semmit sem írtam le, pedig ezt az almás részét mégiscsak pótolni fogom. Azért, ha rákattintasz Judith linkjére, megtalálod ennek is a nyitját!;):)Kicsit meg kellett őket párolni, úgy tudtam rájuk kényszeríteni az akaratomat!:D
Edit,
gyönyörűek lettek!!!!
Na Edith, ehhez nekem is megjött a kedvem/étvágyam.
Végignéztem a recept útját én is, az összes képet, instrukciót és nekiállnék ha elárulnád, hogy a vajas tészta az a bizonyos leveles vagy az a henger alakban kapható tarte tészta, amelyik nem fagyasztott, avagy frissen készülő.
Help!!
Ágnes, a leveles tészta. Lehet, hogy hülyén írtam, hogy vajastészta, de arra gondoltam, hoyg így biztosan nem lehet összetéveszteni azzal a hajszálvékony réteslappal. Tehát leveles és nem a tarte-nak való, ami gondolom, omlós tészta.
Hát ezek szépségesek!
Énisénisénis!
Ja ás gatula a félszázas olvasótáborhoz!
Gyönyörűek!!!
Kata, Kati, köszönöm Nektek is! Lássatok hozzá ti is, biztos, hogy értékelné a család, még a kevésbé édesszájúak is, mert nem túlzottan édes!:)
Nagyon szép,és jó,hogy látom a folyamatot is.Talán legközelebb az enyémek is szebbek lesznek :)
Megjegyzés küldése