2009. november 7., szombat
Zöldséges-húsos töltött gomba
Hozzávalók:
kb. 15 db. közepes (de inkább a nagy felé ütő) csiperkegomba, 1 szál murok (sárgarépa), 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 2 marék zöldborsó, 1 kisebb hagyma, 20 dkg darálthús, 2-3 szelet sonka (füstölt tarja), só, bors, pici olaj, 2 nagy ek. tejföl, 1 tojás, 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük. Ugyanúgy indítottam, mint a húsgombóclevest: a zöldségeket apróra vágtam és kevés olajon dinsztelni kezdtem őket. Rádobtam a fagyasztott zöldborsót is. Állandóan kavargattam, nehogy megégjenek. Pár perc múlva hozzájuk adtam a darálthúst is, amivel együtt tovább pároltam. Egy-egy kevés vizet is öntöttem alá, mindig pótoltam, ami elfőtt mindaddig, amíg a zöldségek megpuhultak. Ekkor beletettem az apró kockákra vágott sonkát is, félrevettem a lángról, elkevertem a tejföllel és az egész tojással, végül sóztam és borsoztam még egy keveset. A gombákat folyóvíz alatt gyorsan átmostam, a szárukat kitörtem (bele lehetett volna vágni a zöldséges keverékbe, de már késő volt) és pár percre leborítottam őket, hoyg lefolyjona fölösleges víz. Végül olajjal vékonyan kikent tepsibe fektettem őket, üregükkel, természetesen, felfelé, megszórtam sóval és mindegyiket megtöltöttem töltelékkel. Kb. 15 percre betettem őket a forró sütőbe, majd kivettem és a tetejüket bőven megszórtam reszelt sajttal. Visszatettem, hogy a sajt megolvadjon, de ekkor a lángot már elzártam. Mi csak egyszerűen friss káposztasalátával ettük, de ha valakit nem érdekel a szétválasztás, természetesen, eheti párolt rizzsel, krumplipürével, vagy amivel óhajtja. :)
kb. 15 db. közepes (de inkább a nagy felé ütő) csiperkegomba, 1 szál murok (sárgarépa), 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 2 marék zöldborsó, 1 kisebb hagyma, 20 dkg darálthús, 2-3 szelet sonka (füstölt tarja), só, bors, pici olaj, 2 nagy ek. tejföl, 1 tojás, 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük. Ugyanúgy indítottam, mint a húsgombóclevest: a zöldségeket apróra vágtam és kevés olajon dinsztelni kezdtem őket. Rádobtam a fagyasztott zöldborsót is. Állandóan kavargattam, nehogy megégjenek. Pár perc múlva hozzájuk adtam a darálthúst is, amivel együtt tovább pároltam. Egy-egy kevés vizet is öntöttem alá, mindig pótoltam, ami elfőtt mindaddig, amíg a zöldségek megpuhultak. Ekkor beletettem az apró kockákra vágott sonkát is, félrevettem a lángról, elkevertem a tejföllel és az egész tojással, végül sóztam és borsoztam még egy keveset. A gombákat folyóvíz alatt gyorsan átmostam, a szárukat kitörtem (bele lehetett volna vágni a zöldséges keverékbe, de már késő volt) és pár percre leborítottam őket, hoyg lefolyjona fölösleges víz. Végül olajjal vékonyan kikent tepsibe fektettem őket, üregükkel, természetesen, felfelé, megszórtam sóval és mindegyiket megtöltöttem töltelékkel. Kb. 15 percre betettem őket a forró sütőbe, majd kivettem és a tetejüket bőven megszórtam reszelt sajttal. Visszatettem, hogy a sajt megolvadjon, de ekkor a lángot már elzártam. Mi csak egyszerűen friss káposztasalátával ettük, de ha valakit nem érdekel a szétválasztás, természetesen, eheti párolt rizzsel, krumplipürével, vagy amivel óhajtja. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2009. november 7., szombat
Zöldséges-húsos töltött gomba
Hozzávalók:
kb. 15 db. közepes (de inkább a nagy felé ütő) csiperkegomba, 1 szál murok (sárgarépa), 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 2 marék zöldborsó, 1 kisebb hagyma, 20 dkg darálthús, 2-3 szelet sonka (füstölt tarja), só, bors, pici olaj, 2 nagy ek. tejföl, 1 tojás, 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük. Ugyanúgy indítottam, mint a húsgombóclevest: a zöldségeket apróra vágtam és kevés olajon dinsztelni kezdtem őket. Rádobtam a fagyasztott zöldborsót is. Állandóan kavargattam, nehogy megégjenek. Pár perc múlva hozzájuk adtam a darálthúst is, amivel együtt tovább pároltam. Egy-egy kevés vizet is öntöttem alá, mindig pótoltam, ami elfőtt mindaddig, amíg a zöldségek megpuhultak. Ekkor beletettem az apró kockákra vágott sonkát is, félrevettem a lángról, elkevertem a tejföllel és az egész tojással, végül sóztam és borsoztam még egy keveset. A gombákat folyóvíz alatt gyorsan átmostam, a szárukat kitörtem (bele lehetett volna vágni a zöldséges keverékbe, de már késő volt) és pár percre leborítottam őket, hoyg lefolyjona fölösleges víz. Végül olajjal vékonyan kikent tepsibe fektettem őket, üregükkel, természetesen, felfelé, megszórtam sóval és mindegyiket megtöltöttem töltelékkel. Kb. 15 percre betettem őket a forró sütőbe, majd kivettem és a tetejüket bőven megszórtam reszelt sajttal. Visszatettem, hogy a sajt megolvadjon, de ekkor a lángot már elzártam. Mi csak egyszerűen friss káposztasalátával ettük, de ha valakit nem érdekel a szétválasztás, természetesen, eheti párolt rizzsel, krumplipürével, vagy amivel óhajtja. :)
kb. 15 db. közepes (de inkább a nagy felé ütő) csiperkegomba, 1 szál murok (sárgarépa), 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller, 2 marék zöldborsó, 1 kisebb hagyma, 20 dkg darálthús, 2-3 szelet sonka (füstölt tarja), só, bors, pici olaj, 2 nagy ek. tejföl, 1 tojás, 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük. Ugyanúgy indítottam, mint a húsgombóclevest: a zöldségeket apróra vágtam és kevés olajon dinsztelni kezdtem őket. Rádobtam a fagyasztott zöldborsót is. Állandóan kavargattam, nehogy megégjenek. Pár perc múlva hozzájuk adtam a darálthúst is, amivel együtt tovább pároltam. Egy-egy kevés vizet is öntöttem alá, mindig pótoltam, ami elfőtt mindaddig, amíg a zöldségek megpuhultak. Ekkor beletettem az apró kockákra vágott sonkát is, félrevettem a lángról, elkevertem a tejföllel és az egész tojással, végül sóztam és borsoztam még egy keveset. A gombákat folyóvíz alatt gyorsan átmostam, a szárukat kitörtem (bele lehetett volna vágni a zöldséges keverékbe, de már késő volt) és pár percre leborítottam őket, hoyg lefolyjona fölösleges víz. Végül olajjal vékonyan kikent tepsibe fektettem őket, üregükkel, természetesen, felfelé, megszórtam sóval és mindegyiket megtöltöttem töltelékkel. Kb. 15 percre betettem őket a forró sütőbe, majd kivettem és a tetejüket bőven megszórtam reszelt sajttal. Visszatettem, hogy a sajt megolvadjon, de ekkor a lángot már elzártam. Mi csak egyszerűen friss káposztasalátával ettük, de ha valakit nem érdekel a szétválasztás, természetesen, eheti párolt rizzsel, krumplipürével, vagy amivel óhajtja. :)
5 megjegyzés:
- Alíz írta...
-
A kis serény! A valóságban is pontosan ilyen ügyes. Ez a gomba pedig egyszerűen lenyűgözött. Ilyet én is fogok késziteni, ellestem a titkát. :)))
- 2009. november 7. 22:28
- Kati írta...
-
Megint ügyes voltál! :-)
- 2009. november 7. 23:04
- Wise Lady írta...
-
Na tessék! Mi miért nem kapunk ilyet?
- 2009. november 8. 6:50
- sedith írta...
-
Köszönöm lányok:), aranyosak vagytok! Csak rövid leszek, mert már felkeltek a kicsik. Nekem is ízlett, ami kikerekedett, és le is fotóztam, de olyan rossz minőségű a kép, hogy inkább nem tettem fel.
Alíz, úgy lehetettem ennyire serény, hogy tegnap hajnalban megírtam mindent és aztán beütemezve megjelentettem a nap folyamán. Hajnaltól estig tegnap nem is ülhettem a géphez, mert a férjemé volt.:)
Ahogy ráérek, válaszolok mindenkinek!:) - 2009. november 8. 7:40
- sedith írta...
-
Wise Lady, nagyon egyszerű az oka: mert elfogyott. :D
- 2009. november 9. 8:10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
A kis serény! A valóságban is pontosan ilyen ügyes. Ez a gomba pedig egyszerűen lenyűgözött. Ilyet én is fogok késziteni, ellestem a titkát. :)))
Megint ügyes voltál! :-)
Na tessék! Mi miért nem kapunk ilyet?
Köszönöm lányok:), aranyosak vagytok! Csak rövid leszek, mert már felkeltek a kicsik. Nekem is ízlett, ami kikerekedett, és le is fotóztam, de olyan rossz minőségű a kép, hogy inkább nem tettem fel.
Alíz, úgy lehetettem ennyire serény, hogy tegnap hajnalban megírtam mindent és aztán beütemezve megjelentettem a nap folyamán. Hajnaltól estig tegnap nem is ülhettem a géphez, mert a férjemé volt.:)
Ahogy ráérek, válaszolok mindenkinek!:)
Wise Lady, nagyon egyszerű az oka: mert elfogyott. :D
Megjegyzés küldése