2014. április 17., csütörtök

Csirketorta

Viszonylag ritkán készítek hasonlót, pedig minden alkalommal, amikor ilyet csinálok, megállapítjuk, hogy mennyire finom, és elhatározom, hogy többször "vetemedem" majd rá. Aztán valahogy mégiscsak elmarad. Múltkor, mielőtt egy egész szombati napra elutaztam volna, péntek este ezzel kedveskedtem a családnak. Mondanom sem kell, mindenkinek nagyon ízlett. Legtöbbször az egyszerű, nem túlbonyolított dolgok a legnagyszerűbbek.


Csirketorta - császárszalonnával, sajttal, tojással

Hozzávalók 4-5 személyre: 60-70 dkg csont nélküli csirkemell, 15-20 dkg császárszalonna, 30 dkg sajt, 4 tojás, só, bors; a díszítéshez: 1/2 kápia paprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, majd megszórjuk sóval és borssal. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy kuglófformát kibélelünk húsos szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, majd elsimítunk benne 2 evőkanál felvert tojást. Belehelyezünk egy réteg csirkemellet, megszórjuk sajttal, majd szintén meglocsoljuk tojással. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Sajttal és tojással fedjük be. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverésen 30-40 percig sütjük-pároljuk. Ezután kivesszük, óvatosan hőálló tálra/tálcára borítjuk, ha levet engedett, azt kissé leöntjük róla, és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a tetején a szalonnát kissé megpirítsuk. Nálam ez a művelet elmaradt, a társaságnak már nem volt türelme várni, így muszáj volt pirítás nélkül tálalni. Apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel díszíthetjük. Felvágás előtt ajánlott állni hagyni 5-10 percig, utána könnyebben szeletelhető. Hidegen is nagyon finom. Bármilyen körettel tálalható, mi vegyes friss salátát ettünk mellé.

KAL - 2015.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. április 17., csütörtök

Csirketorta

Viszonylag ritkán készítek hasonlót, pedig minden alkalommal, amikor ilyet csinálok, megállapítjuk, hogy mennyire finom, és elhatározom, hogy többször "vetemedem" majd rá. Aztán valahogy mégiscsak elmarad. Múltkor, mielőtt egy egész szombati napra elutaztam volna, péntek este ezzel kedveskedtem a családnak. Mondanom sem kell, mindenkinek nagyon ízlett. Legtöbbször az egyszerű, nem túlbonyolított dolgok a legnagyszerűbbek.


Csirketorta - császárszalonnával, sajttal, tojással

Hozzávalók 4-5 személyre: 60-70 dkg csont nélküli csirkemell, 15-20 dkg császárszalonna, 30 dkg sajt, 4 tojás, só, bors; a díszítéshez: 1/2 kápia paprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük, majd megszórjuk sóval és borssal. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük. Egy kuglófformát kibélelünk húsos szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, majd elsimítunk benne 2 evőkanál felvert tojást. Belehelyezünk egy réteg csirkemellet, megszórjuk sajttal, majd szintén meglocsoljuk tojással. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Sajttal és tojással fedjük be. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverésen 30-40 percig sütjük-pároljuk. Ezután kivesszük, óvatosan hőálló tálra/tálcára borítjuk, ha levet engedett, azt kissé leöntjük róla, és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a tetején a szalonnát kissé megpirítsuk. Nálam ez a művelet elmaradt, a társaságnak már nem volt türelme várni, így muszáj volt pirítás nélkül tálalni. Apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel díszíthetjük. Felvágás előtt ajánlott állni hagyni 5-10 percig, utána könnyebben szeletelhető. Hidegen is nagyon finom. Bármilyen körettel tálalható, mi vegyes friss salátát ettünk mellé.

KAL - 2015.


Nincsenek megjegyzések: