2014. április 9., szerda

Epres-pisztáciás szívtortácskák

Gyorsan elkészülő, szemnek tetszetős, és nem utolsó sorban nagyon finom desszert. Vele avattam fel az új, Lidl-es szív alakú szilikonformáimat. :) A szív forma miatt tökéletes lehet Bálint-, nők vagy anyák napi süteménynek is. 


Epres-pisztáciás szívtortácskák

Hozzávalók 6-7 darabhoz a tésztához: 25 dkg liszt, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál citromlé, 10 dkg vaj, 2 tojás, ½ dl tejszín vagy 2 evőkanál tejföl, 1 dl tej; továbbá: 1 tasak pisztáciás pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor, 3 dkg vaj, 15-20 dkg eper, 3-5 dkg pisztácia.

Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk a citromlevet, hogy felhabosodjon, majd felváltva beledolgozzuk a lisztet meg a tejszínt/tejfölt, végül pedig a tejet is. A masszát kis méretű, szív alakú szilikonformákba adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ezalatt a pudingporból a tejből meg a cukorból pudingot főzünk, majd miután félrevettük, belekeverjük a vajat, és jól eldolgozzuk. A megsült tortácskákat kiborítjuk a formákból, megfordítjuk, és a karimájukig megtöltjük a pudingos krémmel. Tetszés szerint díszítjük eperrel és durvára tört pisztáciával.


Megjegyzés: Ha a tortácskák esetleg túl púposak lettek, levágunk egy keveset a tetejükből, hogy egyenesen álljanak.

FI - 2014/5

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. április 9., szerda

Epres-pisztáciás szívtortácskák

Gyorsan elkészülő, szemnek tetszetős, és nem utolsó sorban nagyon finom desszert. Vele avattam fel az új, Lidl-es szív alakú szilikonformáimat. :) A szív forma miatt tökéletes lehet Bálint-, nők vagy anyák napi süteménynek is. 


Epres-pisztáciás szívtortácskák

Hozzávalók 6-7 darabhoz a tésztához: 25 dkg liszt, csipetnyi só, 10 dkg cukor, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál citromlé, 10 dkg vaj, 2 tojás, ½ dl tejszín vagy 2 evőkanál tejföl, 1 dl tej; továbbá: 1 tasak pisztáciás pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor, 3 dkg vaj, 15-20 dkg eper, 3-5 dkg pisztácia.

Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk a citromlevet, hogy felhabosodjon, majd felváltva beledolgozzuk a lisztet meg a tejszínt/tejfölt, végül pedig a tejet is. A masszát kis méretű, szív alakú szilikonformákba adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ezalatt a pudingporból a tejből meg a cukorból pudingot főzünk, majd miután félrevettük, belekeverjük a vajat, és jól eldolgozzuk. A megsült tortácskákat kiborítjuk a formákból, megfordítjuk, és a karimájukig megtöltjük a pudingos krémmel. Tetszés szerint díszítjük eperrel és durvára tört pisztáciával.


Megjegyzés: Ha a tortácskák esetleg túl púposak lettek, levágunk egy keveset a tetejükből, hogy egyenesen álljanak.

FI - 2014/5

Nincsenek megjegyzések: