2019. június 25., kedd

Keleties zöldséges tésztasaláta csirkemellel

Az utóbbi  években nagyon megszerettük a keleties ízeket, időnként kimondottan kívánunk valami ilyesmit. Ez a tésztasaláta is nagyon finom. Akár ebédre, akár vacsorára kitűnő.


Keleties zöldséges tésztasaláta csirkemellel 

Hozzávalók (4 személyre): 2 fél csirkemell, 8 szelet bacon, 1 hagyma, 1 édesköménygumó, 1 kisebb pak choi (bordáskel), 3 sárgarépa, 40 dkg üvegtészta vagy cérnametélt, 1-1 piros és zöld színű paprika, petrezselyem- vagy korianderzöld, szójaszósz, só, bors, csilipor, fokhagymapor, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A csirkemellet alaposan befűszerezzük só, bors, csili- és fokhagymapor keverékével. Forró olívaolajon hirtelen körbepirítjuk, majd lefedve, időnként kevés vizet öntve alá, illetve megfordítva 25-30 perc alatt készre pároljuk. A baconszeleteket száraz serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz kevés olívaolajat öntünk, és megdinszteljük rajta a csíkokra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt édesköményt és bordáskelt, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyakran kavargatva addig pároljuk, míg kissé össze nem esnek. Ekkor hozzáadjuk a hámozóval nagyon vékony csíkokra vágott sárgarépát, meglocsoljuk 3-4 evőkanál szójaszósszal, és néhány percig együtt pároljuk. Ha szükséges, utánasózunk, illetve citromlével ízesítjük. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, a paprikákat karikára vágjuk, a zöldfűszert felaprítjuk. A zöldségragut, a tésztát, a zöldfűszert és a paprikát tálba tesszük, jól összeforgatjuk, ha szükséges, sózzuk még, illetve meglocsoljuk citromlével, majd tányérokra osztjuk, és mindegyikre ropogós baconcsíkokat szórunk. A csirkemellet felszeleteljük, és egyenlően elosztjuk a tányérokon.

ÉÍ - 2019/NYÁR


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. június 25., kedd

Keleties zöldséges tésztasaláta csirkemellel

Az utóbbi  években nagyon megszerettük a keleties ízeket, időnként kimondottan kívánunk valami ilyesmit. Ez a tésztasaláta is nagyon finom. Akár ebédre, akár vacsorára kitűnő.


Keleties zöldséges tésztasaláta csirkemellel 

Hozzávalók (4 személyre): 2 fél csirkemell, 8 szelet bacon, 1 hagyma, 1 édesköménygumó, 1 kisebb pak choi (bordáskel), 3 sárgarépa, 40 dkg üvegtészta vagy cérnametélt, 1-1 piros és zöld színű paprika, petrezselyem- vagy korianderzöld, szójaszósz, só, bors, csilipor, fokhagymapor, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A csirkemellet alaposan befűszerezzük só, bors, csili- és fokhagymapor keverékével. Forró olívaolajon hirtelen körbepirítjuk, majd lefedve, időnként kevés vizet öntve alá, illetve megfordítva 25-30 perc alatt készre pároljuk. A baconszeleteket száraz serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz kevés olívaolajat öntünk, és megdinszteljük rajta a csíkokra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt édesköményt és bordáskelt, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyakran kavargatva addig pároljuk, míg kissé össze nem esnek. Ekkor hozzáadjuk a hámozóval nagyon vékony csíkokra vágott sárgarépát, meglocsoljuk 3-4 evőkanál szójaszósszal, és néhány percig együtt pároljuk. Ha szükséges, utánasózunk, illetve citromlével ízesítjük. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, a paprikákat karikára vágjuk, a zöldfűszert felaprítjuk. A zöldségragut, a tésztát, a zöldfűszert és a paprikát tálba tesszük, jól összeforgatjuk, ha szükséges, sózzuk még, illetve meglocsoljuk citromlével, majd tányérokra osztjuk, és mindegyikre ropogós baconcsíkokat szórunk. A csirkemellet felszeleteljük, és egyenlően elosztjuk a tányérokon.

ÉÍ - 2019/NYÁR


Nincsenek megjegyzések: