2019. június 30., vasárnap

Panna cotta hideg szederzselével


Ha egészséges desszertre vágyunk, ne készítsük cukorral, és jócskán csökkentsük is az édesítőanyag mennyiségét. Higgyétek el, nem csak egy kilócukorral finom egy édesség...


Panna cotta hideg szederzselével

Hozzávalók (4 személyre): 4 dl tejszín, 2-2,5 dl tej,  3 evőkanál nyírfacukor vagy cukor (esetleg 1-2 sztéviatabletta), 1 vaníliarúd, 10 g zselatinpor;
a szederzseléhez: 30 dkg friss vagy fagyasztott szeder, 2-3 evőkanál nyírfacukor, 2 teáskanál 3:1 cukormentes dzsemfix;
továbbá: cukormentes keksz vagy babapiskóta, néhány szederszem.

Elkészítése: A zselatint beáztatjuk 2 evőkanál hideg vízbe. A tejszínt és a tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk az édesítőt meg a kikapart vaníliamagokat, és jól összeforrósítjuk, de nem kell fölforralni. Félrevesszük a lángról, beletesszük a beáztatott zselatint, addig kavarjuk, amíg az teljesen feloldódik benne, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A megmosott szedret összeturmixoljuk a nyírfacukorral, majd szitán átpasszírozzuk, hogy a magokat felfogjuk. A gyümölcspéphez hozzákavarjuk a dzsemfixet, 4 csinos desszertpohár aljára kanalazunk belőle egy keveset, a többit félretesszük. Amikor a tejszínes keverék langyosra hűlt, óvatosan a poharakba adagoljuk, majd betesszük a hűtőbe, amíg megdermed. A poharak tetején szétosztjuk a maradék szederzselét, majd szederrel és keksszel díszítjük.

2019/RETRÓ 1.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. június 30., vasárnap

Panna cotta hideg szederzselével


Ha egészséges desszertre vágyunk, ne készítsük cukorral, és jócskán csökkentsük is az édesítőanyag mennyiségét. Higgyétek el, nem csak egy kilócukorral finom egy édesség...


Panna cotta hideg szederzselével

Hozzávalók (4 személyre): 4 dl tejszín, 2-2,5 dl tej,  3 evőkanál nyírfacukor vagy cukor (esetleg 1-2 sztéviatabletta), 1 vaníliarúd, 10 g zselatinpor;
a szederzseléhez: 30 dkg friss vagy fagyasztott szeder, 2-3 evőkanál nyírfacukor, 2 teáskanál 3:1 cukormentes dzsemfix;
továbbá: cukormentes keksz vagy babapiskóta, néhány szederszem.

Elkészítése: A zselatint beáztatjuk 2 evőkanál hideg vízbe. A tejszínt és a tejet edénybe öntjük, hozzáadjuk az édesítőt meg a kikapart vaníliamagokat, és jól összeforrósítjuk, de nem kell fölforralni. Félrevesszük a lángról, beletesszük a beáztatott zselatint, addig kavarjuk, amíg az teljesen feloldódik benne, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A megmosott szedret összeturmixoljuk a nyírfacukorral, majd szitán átpasszírozzuk, hogy a magokat felfogjuk. A gyümölcspéphez hozzákavarjuk a dzsemfixet, 4 csinos desszertpohár aljára kanalazunk belőle egy keveset, a többit félretesszük. Amikor a tejszínes keverék langyosra hűlt, óvatosan a poharakba adagoljuk, majd betesszük a hűtőbe, amíg megdermed. A poharak tetején szétosztjuk a maradék szederzselét, majd szederrel és keksszel díszítjük.

2019/RETRÓ 1.



Nincsenek megjegyzések: