2019. július 12., péntek

Pikáns csirkecsíkok sok-sok zöldséggel


A hús és zöldség nagyon jó kombináció, és ebben a felállásban nem is hizlal. 


Pikáns csirkecsíkok sok-sok zöldséggel

Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg kicsontozott csirkemell, 30 dkg vörös káposzta, 2 sárgarépa, 40 dkg brokkoli, 1 nagy fejes saláta vagy 1 tő pak choi, 1 piros húsú paprika, 2 szál újhagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, jó diónyi gyömbér, 3-4 evőkanál szójaszósz, citromlé, só, bors, 1 nagy evőkanál kókuszzsír vagy 3-4 evőkanál olívaolaj, szazámmag.

Elkészítése: Először előkészítünk minden alapanyagot, hogy sütéskor minden gyorsan menjen. A csirkemellet szeletekre, majd kisujjnyi nagyságú csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval-borssal, és jól összeforgatjuk. A sárgarépát, a vörös káposztát meg a paprikát vékonyan felcsíkozzuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük, az újhagymát szárával együtt felkarikázzuk, a fejes salátát pedig az alapos mosás és lerázás után kb. ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a csípős paprikát felaprítjuk, a gyömbért pedig lereszeljük. A felforrósított zsiradékon megfuttatjuk a fokhagymát, a gyömbért és a csípős paprikát, majd rádobjuk a csirkemellet, és nagy lángon, folytonosan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Ezután sorban, kb. 1-2 perc eltéréssel közöttük rádobjuk a vörös káposztát, a sárgarépát, a paprikát és a brokkolit, illetve végül a salátát meg az újhagymát, miközben folyamatosan kavargatjuk, és nagy lángon pirítjuk. Miután minden belekerült, még 3-4 percig együtt pirítjuk-pároljuk, majd rálocsoljuk a szójaszószt, illetve ízlés szerint meglocsoljuk citromlével. Ha kell, tovább sózzuk, végül pedig megszórjuk pirított szezámmaggal, és tálaljuk. Önmagában is finom, de lehet esetleg főtt rizst vagy kuszkuszt kínálni mellé.


EK - 2019/7.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2019. július 12., péntek

Pikáns csirkecsíkok sok-sok zöldséggel


A hús és zöldség nagyon jó kombináció, és ebben a felállásban nem is hizlal. 


Pikáns csirkecsíkok sok-sok zöldséggel

Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg kicsontozott csirkemell, 30 dkg vörös káposzta, 2 sárgarépa, 40 dkg brokkoli, 1 nagy fejes saláta vagy 1 tő pak choi, 1 piros húsú paprika, 2 szál újhagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, jó diónyi gyömbér, 3-4 evőkanál szójaszósz, citromlé, só, bors, 1 nagy evőkanál kókuszzsír vagy 3-4 evőkanál olívaolaj, szazámmag.

Elkészítése: Először előkészítünk minden alapanyagot, hogy sütéskor minden gyorsan menjen. A csirkemellet szeletekre, majd kisujjnyi nagyságú csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval-borssal, és jól összeforgatjuk. A sárgarépát, a vörös káposztát meg a paprikát vékonyan felcsíkozzuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük, az újhagymát szárával együtt felkarikázzuk, a fejes salátát pedig az alapos mosás és lerázás után kb. ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a csípős paprikát felaprítjuk, a gyömbért pedig lereszeljük. A felforrósított zsiradékon megfuttatjuk a fokhagymát, a gyömbért és a csípős paprikát, majd rádobjuk a csirkemellet, és nagy lángon, folytonosan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Ezután sorban, kb. 1-2 perc eltéréssel közöttük rádobjuk a vörös káposztát, a sárgarépát, a paprikát és a brokkolit, illetve végül a salátát meg az újhagymát, miközben folyamatosan kavargatjuk, és nagy lángon pirítjuk. Miután minden belekerült, még 3-4 percig együtt pirítjuk-pároljuk, majd rálocsoljuk a szójaszószt, illetve ízlés szerint meglocsoljuk citromlével. Ha kell, tovább sózzuk, végül pedig megszórjuk pirított szezámmaggal, és tálaljuk. Önmagában is finom, de lehet esetleg főtt rizst vagy kuszkuszt kínálni mellé.


EK - 2019/7.


Nincsenek megjegyzések: