2010. május 27., csütörtök

Túrókrémes tekercsek

Sajnos, alig van szusszanásnyi időm, az éppen elkészült ételeket még véletlenül sem tudom lejegyezni. Millió fotó vár feldolgozásra, rengeteg recept lejegyzésre. De egyelőre nem tudok időt szánni rájuk. Még szerencse, hogy van az Erdélyi konyha és a Kifőztük, hogy az ott megjelent, már kész recepteket icipici plusz munkával ide is fel tudom tenni. Ez a finom előétel az Erdélyi konyha húsvéti, azaz áprilisi számában jelent meg. Most viszont igazi szezonja van a hozzávalóknak és nem mellesleg, különleges, látványos módja a zöldfűszeres túrókrém tálalásának! Rajta hát!:)


Túrókrémes tekercsek

Hozzávalók: 2 kígyóuborka, 25 dkg tehéntúró, 2 dkg lágy vaj, 1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, esetleg fél teáskanál apróra vágott kapor
Elkészítése: A túrót villával szétnyomjuk és a vajjal habosra keverjük. A tojásból, a mustárból és az olajból félperces majonézt készítünk, amiből 2 púpozott evőkanálnyit a vajas-túrós keverékhez adunk (A többit felhasználjuk valami máshoz.). Beletesszük az áttört fokhagymát, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük és újra habosra keverjük. Az uborkákat hosszanti irányban vékonyra szeleteljük (hámozóval vagy sajtszeletelővel tökéletesen kivitelezhető), picit sózzuk, megkenjük túrós keverékkel és lazán feltekerjük. Ha esetleg ki akarnának bomlani a tekercsek, a végüket meg lehet tűzni egy fél fogpiszkálóval.

EK - 2010/4

13 megjegyzés:

Bianka írta...

hű remek, nagyon gusztán néznek ki

Szitya írta...

Edith!
Ez olyan gyönyörű!!! Már a szemnek is élvezet, és hát, a leírás alapján, az ízlelőbimbóknak is jut a gyönyörből rendesen!!!

Szilvi

Ami írta...

Nagyon tetszik a recepted! húúú muszáj lesz kipróbálnom :)

Yasmine írta...

Az ötlet is csodás és a tálalás is. Annyira szép... :))

Gál Edith írta...

Nagyon nagyon guszta!!!

Anna, írta...

Ennivaló!!! Guszta, guszta, guszta!
- és hát, igen, képzeld el nem vettem észre hogy kifőtt a 3 példányszám, csak amikor a blogodon írtad.
CSak így tovább!
(Érdemes lenne kiadni nyomtatott formátumban is!!!)

Wise Lady írta...

Gyönyörű ez a tál!

BeckZsu írta...

Olyan jól néz ki, egészen megéheztem tőle :)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek!:)

Anna, fizeted a kiadási költségeket? Mert nyélbeüthető lehetne a dolgo!:D:D:D

Anna, írta...

Drága Edith, ha kiadó lennék BIZTOSAN magamravállalnám.

lorien írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki, asszem én is kivitelek majd valami hasonlót :)

sedith írta...

Anna, egyszer talán akad valaki, aki "fantáziát" lát a dologban!:)

Lorien, csak rajta!:)

Kati írta...

Nagyon ínycsiklandóan néz ki! :-)

2010. május 27., csütörtök

Túrókrémes tekercsek

Bejegyezte: sedith dátum: 10:23
Sajnos, alig van szusszanásnyi időm, az éppen elkészült ételeket még véletlenül sem tudom lejegyezni. Millió fotó vár feldolgozásra, rengeteg recept lejegyzésre. De egyelőre nem tudok időt szánni rájuk. Még szerencse, hogy van az Erdélyi konyha és a Kifőztük, hogy az ott megjelent, már kész recepteket icipici plusz munkával ide is fel tudom tenni. Ez a finom előétel az Erdélyi konyha húsvéti, azaz áprilisi számában jelent meg. Most viszont igazi szezonja van a hozzávalóknak és nem mellesleg, különleges, látványos módja a zöldfűszeres túrókrém tálalásának! Rajta hát!:)


Túrókrémes tekercsek

Hozzávalók: 2 kígyóuborka, 25 dkg tehéntúró, 2 dkg lágy vaj, 1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, esetleg fél teáskanál apróra vágott kapor
Elkészítése: A túrót villával szétnyomjuk és a vajjal habosra keverjük. A tojásból, a mustárból és az olajból félperces majonézt készítünk, amiből 2 púpozott evőkanálnyit a vajas-túrós keverékhez adunk (A többit felhasználjuk valami máshoz.). Beletesszük az áttört fokhagymát, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük és újra habosra keverjük. Az uborkákat hosszanti irányban vékonyra szeleteljük (hámozóval vagy sajtszeletelővel tökéletesen kivitelezhető), picit sózzuk, megkenjük túrós keverékkel és lazán feltekerjük. Ha esetleg ki akarnának bomlani a tekercsek, a végüket meg lehet tűzni egy fél fogpiszkálóval.

EK - 2010/4

13 megjegyzés on "Túrókrémes tekercsek"

Bianka on 2010. május 27. 10:44 írta...

hű remek, nagyon gusztán néznek ki

Szitya on 2010. május 27. 10:46 írta...

Edith!
Ez olyan gyönyörű!!! Már a szemnek is élvezet, és hát, a leírás alapján, az ízlelőbimbóknak is jut a gyönyörből rendesen!!!

Szilvi

Ami on 2010. május 27. 11:01 írta...

Nagyon tetszik a recepted! húúú muszáj lesz kipróbálnom :)

Yasmine on 2010. május 27. 11:47 írta...

Az ötlet is csodás és a tálalás is. Annyira szép... :))

Gál Edith on 2010. május 27. 12:23 írta...

Nagyon nagyon guszta!!!

Anna, on 2010. május 27. 12:47 írta...

Ennivaló!!! Guszta, guszta, guszta!
- és hát, igen, képzeld el nem vettem észre hogy kifőtt a 3 példányszám, csak amikor a blogodon írtad.
CSak így tovább!
(Érdemes lenne kiadni nyomtatott formátumban is!!!)

Wise Lady on 2010. május 27. 17:14 írta...

Gyönyörű ez a tál!

BeckZsu on 2010. május 27. 17:20 írta...

Olyan jól néz ki, egészen megéheztem tőle :)

sedith on 2010. május 27. 18:06 írta...

Köszönöm mindenkinek!:)

Anna, fizeted a kiadási költségeket? Mert nyélbeüthető lehetne a dolgo!:D:D:D

Anna, on 2010. május 27. 18:09 írta...

Drága Edith, ha kiadó lennék BIZTOSAN magamravállalnám.

lorien on 2010. május 28. 15:36 írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki, asszem én is kivitelek majd valami hasonlót :)

sedith on 2010. május 29. 7:17 írta...

Anna, egyszer talán akad valaki, aki "fantáziát" lát a dologban!:)

Lorien, csak rajta!:)

Kati on 2010. május 30. 22:52 írta...

Nagyon ínycsiklandóan néz ki! :-)

Related Posts with Thumbnails