2010. május 24., hétfő
Kifőztük! - harmadszor is
Nem éppen most jelent meg a KIFŐZTÜK 3. száma, de talán mégis akad egy-két ember, akinek most is újat tudok mondani vele. Hogy micsoda ez? Egy internetes újság, amit a www.kifoztuk.hu oldalról lehet ingyenesen letölteni regisztráció után. Mi található benne? Kezdőknek és gyakorlottabbaknak való receptek, hétköznapi és ünnepi fogások, egyszerű és különleges ételek mindenevőknek és vegetáriánusoknak egyaránt. Kik készítik? Néhány lelkes gasztroblogger örökíti meg az utókornak, mit esznek családjaik, ami tulajdonképpen garantálja, hogy a megjelent ételek mindegyike kipróbált, esetleg jól bevált recept alapján készül mindennapi alapanyagokból.
Remélem, sikerült felkelteni az érdeklődést a kiadvány iránt, de ha eddig mégsem voltam eléggé meggyőző, hát itt az egyik receptem a 3. számból:
Spenótos csirketekercsek
Hozzávalók:
• 1 csirkemell felszeletelve
• só, bors, pirospaprika, esetleg más fűszerek ízlés szerint
• spenótlevelek
• 1 piros húsú paprika
• 5 dkg feta (telemea) vagy bármilyen sajt
• liszt
• 2-3 tojás
• zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemell-szeleteket kicsit kiveregetjük és befűszerezzük. Ha van rá idő, hagyjuk állni legalább félórát. Vizet forralunk és a megmosott spenótleveleket beledobjuk. Néhány pillanat után ki is vesszük, papírtörlőre helyezzük, hogy a fölösleges víz beivódjon. A paprikát vékony csíkokra vágjuk és a sajtunkat is felcsíkozzuk. A tojást felverjük, a lisztet és a morzsát külön tálkákban előkészítjük. Egy szelet húsra terítünk egy spenótlevelet (ha kisebbek, akkor kettőt), erre 2-3 paprikacsíkot, szorosan feltekerjük, majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk, végül pedig forró, bő olajban szép aranysárgára sütjük őket. A hússzeletek felét készítjük el így, a másik felébe a paprika mellé egy-egy sajtcsíkot is helyezünk és úgy tekerjük fel, illetve sütjük meg. Bármilyen semleges ízű körettel tálalható, de egy egyszerű saláta is remek kiegészítője lehet.
2010. május 24., hétfő
Kifőztük! - harmadszor is
Nem éppen most jelent meg a KIFŐZTÜK 3. száma, de talán mégis akad egy-két ember, akinek most is újat tudok mondani vele. Hogy micsoda ez? Egy internetes újság, amit a www.kifoztuk.hu oldalról lehet ingyenesen letölteni regisztráció után. Mi található benne? Kezdőknek és gyakorlottabbaknak való receptek, hétköznapi és ünnepi fogások, egyszerű és különleges ételek mindenevőknek és vegetáriánusoknak egyaránt. Kik készítik? Néhány lelkes gasztroblogger örökíti meg az utókornak, mit esznek családjaik, ami tulajdonképpen garantálja, hogy a megjelent ételek mindegyike kipróbált, esetleg jól bevált recept alapján készül mindennapi alapanyagokból.
Remélem, sikerült felkelteni az érdeklődést a kiadvány iránt, de ha eddig mégsem voltam eléggé meggyőző, hát itt az egyik receptem a 3. számból:
Spenótos csirketekercsek
Hozzávalók:
• 1 csirkemell felszeletelve
• só, bors, pirospaprika, esetleg más fűszerek ízlés szerint
• spenótlevelek
• 1 piros húsú paprika
• 5 dkg feta (telemea) vagy bármilyen sajt
• liszt
• 2-3 tojás
• zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemell-szeleteket kicsit kiveregetjük és befűszerezzük. Ha van rá idő, hagyjuk állni legalább félórát. Vizet forralunk és a megmosott spenótleveleket beledobjuk. Néhány pillanat után ki is vesszük, papírtörlőre helyezzük, hogy a fölösleges víz beivódjon. A paprikát vékony csíkokra vágjuk és a sajtunkat is felcsíkozzuk. A tojást felverjük, a lisztet és a morzsát külön tálkákban előkészítjük. Egy szelet húsra terítünk egy spenótlevelet (ha kisebbek, akkor kettőt), erre 2-3 paprikacsíkot, szorosan feltekerjük, majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk, végül pedig forró, bő olajban szép aranysárgára sütjük őket. A hússzeletek felét készítjük el így, a másik felébe a paprika mellé egy-egy sajtcsíkot is helyezünk és úgy tekerjük fel, illetve sütjük meg. Bármilyen semleges ízű körettel tálalható, de egy egyszerű saláta is remek kiegészítője lehet.
7 megjegyzés:
- Anna írta...
-
Jééé, de ügyesek vagytok!!! Gratula. És köszi a válaszod a multkor. Olvastam, de nem tudtam írni. Puszi.
- 2010. május 25. 0:51
- VH írta...
-
Gratulálok,és csak példát vehetnék tőled ezentúl! Annyi minden van,hogy azt sem tudom mit lehetne az asztalra tenni:) Lassan tanulgatok.
Azt szeretném kérdezni,hogy csináhatok én is hello kitty tortát? nagyon megtetszett és persze nekem nekem van a szülinapom csak épp Bogi kedvéért csinálom,mert úgyis vendégeink lesznek:) na megy gyereknap is lesz,csak nem sok rendezvénnyel sajnos:(
Hogyan csinálod a feket fondantot? Milyen csokit teszel bele? remélem nem gond amiért kérdezzlek,csak lassacskán én is szeretnék ezt azt csinálni konyhában:)
Minden jót
Puszi - 2010. május 25. 8:05
- sedith írta...
-
Anna, akkor ezek szerint tényleg újat mondtam? :)
Hajni, természetesen, hoyg csinálhatsz Hello Kittyt! Hiszen nem az én ötletem, nincs szabadalmaztatva!:)
A "fekete" fondantom tulajdonképpen nem volt teljesen fekete: kakaós fondantba tettem egy kis zöld ételfestéket és elég jól hasonlított a feketéhez!
A barna fondantot én kakaóval színeztem úgy, hogy kevés kakaóport és kevés margarint gyúrtam még bele. Néhány apró díszhez ez így megfelel, de ha az egész fondantot barnára szeretnéd, akkor már eleve másképp kell indítani! Annak a leírását megtalálod Kiskuktánál, én még sosem csináltam!
Puszillak!:) - 2010. május 25. 8:34
- Jutka írta...
-
Nagyon ínycsiklandóan néz ki , kérlek nézd meg a Gulas bejegyzésemet és ha kell pofozd ki, köszi és üdv Jutka :)
- 2010. május 25. 10:46
- VH írta...
-
Köszi szépen a segítséget!Hello kitty szeme és bajusza miatt kérdeztem a fekete színt:) Gondolkozom,hogy nagyot vagy kicsi figurát csináljak.
Kezdő vagyok:)
Puszi - 2010. május 25. 12:54
- Virág írta...
-
Megyek, és regisztrálok! :)
Van olyan étel, hogy Erdélyi tallér?? Hallottam róla, de nem találom sehunsem a receptjét. A szívem azt súgja, hogy valami süti!!! :D - 2010. május 25. 13:29
- sedith írta...
-
Jutka, köszönöm!:) Már rég olvastam, nem volt azon semmi pofoznivaló!:)
Hajni, szívesen, bármikor, ha tudok!:)
Virág, fogalmam sincs. Én is valami sütire tippelnék, de hogy ez az elnevezés mit takar, nem tudom. Nem hallottam róla, legalábbis nem így. (Az a helyzet, hogy itt nem nagyon ragasztják hozzá az erdélyi jelzőt az ételek nevéhez, hacsak nem valami teljesen autentikus specialitásról van szó. Könnyebben történhetett az, hogy egy külföldi "elvitt" egy receptet és megkülönböztetésül hozzáragasztotta az erdélyi szót is. :) De lehet, hoyg tévedek! felteheted a kérdést a többi gasztroblogger-kollégának is, akiket itt jobb oldalt megtalálsz!:) ) - 2010. május 26. 10:19
7 megjegyzés:
Jééé, de ügyesek vagytok!!! Gratula. És köszi a válaszod a multkor. Olvastam, de nem tudtam írni. Puszi.
Gratulálok,és csak példát vehetnék tőled ezentúl! Annyi minden van,hogy azt sem tudom mit lehetne az asztalra tenni:) Lassan tanulgatok.
Azt szeretném kérdezni,hogy csináhatok én is hello kitty tortát? nagyon megtetszett és persze nekem nekem van a szülinapom csak épp Bogi kedvéért csinálom,mert úgyis vendégeink lesznek:) na megy gyereknap is lesz,csak nem sok rendezvénnyel sajnos:(
Hogyan csinálod a feket fondantot? Milyen csokit teszel bele? remélem nem gond amiért kérdezzlek,csak lassacskán én is szeretnék ezt azt csinálni konyhában:)
Minden jót
Puszi
Anna, akkor ezek szerint tényleg újat mondtam? :)
Hajni, természetesen, hoyg csinálhatsz Hello Kittyt! Hiszen nem az én ötletem, nincs szabadalmaztatva!:)
A "fekete" fondantom tulajdonképpen nem volt teljesen fekete: kakaós fondantba tettem egy kis zöld ételfestéket és elég jól hasonlított a feketéhez!
A barna fondantot én kakaóval színeztem úgy, hogy kevés kakaóport és kevés margarint gyúrtam még bele. Néhány apró díszhez ez így megfelel, de ha az egész fondantot barnára szeretnéd, akkor már eleve másképp kell indítani! Annak a leírását megtalálod Kiskuktánál, én még sosem csináltam!
Puszillak!:)
Nagyon ínycsiklandóan néz ki , kérlek nézd meg a Gulas bejegyzésemet és ha kell pofozd ki, köszi és üdv Jutka :)
Köszi szépen a segítséget!Hello kitty szeme és bajusza miatt kérdeztem a fekete színt:) Gondolkozom,hogy nagyot vagy kicsi figurát csináljak.
Kezdő vagyok:)
Puszi
Megyek, és regisztrálok! :)
Van olyan étel, hogy Erdélyi tallér?? Hallottam róla, de nem találom sehunsem a receptjét. A szívem azt súgja, hogy valami süti!!! :D
Jutka, köszönöm!:) Már rég olvastam, nem volt azon semmi pofoznivaló!:)
Hajni, szívesen, bármikor, ha tudok!:)
Virág, fogalmam sincs. Én is valami sütire tippelnék, de hogy ez az elnevezés mit takar, nem tudom. Nem hallottam róla, legalábbis nem így. (Az a helyzet, hogy itt nem nagyon ragasztják hozzá az erdélyi jelzőt az ételek nevéhez, hacsak nem valami teljesen autentikus specialitásról van szó. Könnyebben történhetett az, hogy egy külföldi "elvitt" egy receptet és megkülönböztetésül hozzáragasztotta az erdélyi szót is. :) De lehet, hoyg tévedek! felteheted a kérdést a többi gasztroblogger-kollégának is, akiket itt jobb oldalt megtalálsz!:) )
Megjegyzés küldése