2010. május 13., csütörtök
Vasárnapi ebédünk
Receptet tulajdonképpen nem írok, mert nem igazán van mihez.
Rántott hús és rántott Brie sajt suszterpityókával, friss salátával:
A rántott hús panírja ezúttal teljes kiőrlésű liszt, zsemlemorzsa, búzakorpa-csíra-keverék és kukoricadara vegyítésével készült.
A suszterpityóka tulajdonképpen egyszerű sült krumpli, de a krumplit nem hasábokra kell vágni, hanem kb. kisujjnyi vastagságú karikákra, ahogy Alíz tanítja az Erdélyi konyha májusi számában!
2010. május 13., csütörtök
Vasárnapi ebédünk
Receptet tulajdonképpen nem írok, mert nem igazán van mihez.
Rántott hús és rántott Brie sajt suszterpityókával, friss salátával:
A rántott hús panírja ezúttal teljes kiőrlésű liszt, zsemlemorzsa, búzakorpa-csíra-keverék és kukoricadara vegyítésével készült.
A suszterpityóka tulajdonképpen egyszerű sült krumpli, de a krumplit nem hasábokra kell vágni, hanem kb. kisujjnyi vastagságú karikákra, ahogy Alíz tanítja az Erdélyi konyha májusi számában!
7 megjegyzés:
- Ami írta...
-
Mi is rántott dolgokat ettünk tegnap, néha ez is belefér :). Meg ott a saláta mellette, tehát a zöldségadag is megvolt ;).
NAgyon guszta! :) - 2010. május 13. 9:25
- Bianka írta...
-
Azt hiszem a következő hétvégén meglátogatlak titeket :))))))
Nagyon guszta - 2010. május 13. 9:51
- mandy tarragon írta...
-
Kiváló ez a vasárnapi ebéd :)
- 2010. május 13. 9:54
- sedith írta...
-
Ami, tényleg néha belefér!:)
Bianka, nem leszünk itthon, Édesanyámnak és a Húgomnak ünnepeljük a szülinapját.:D
Mandy, valóban! Nekem főleg a sajt ízlett, Brie-t még sosem rántottam! - 2010. május 13. 11:14
- Wise Lady írta...
-
Pazar lakoma!
Ezt a krumplit nagymamám karikáskrumplinak hívta (és anyukám is és én is). - 2010. május 13. 17:05
- Kati írta...
-
Persze, hogy kell néha ilyesmi is! Még szép! :-P
"Suszterpityóka" ez jó! Ilyet mi is szoktunk, de nem tudtam, hogy így is hívják. :-) - 2010. május 13. 21:32
- sedith írta...
-
Wise Lady, Kati, mindegy, minek hívjuk, nagyon finom. Azóta még készítettem egyszer és mondta a férjem, hogy neki nagyon ízlik, jobban, mint a sima "szalma". Mert ő nem szereti ropogósan a sült krumplit, jobban ízlik, ha belül jó puha. :)
- 2010. május 17. 8:46
7 megjegyzés:
Mi is rántott dolgokat ettünk tegnap, néha ez is belefér :). Meg ott a saláta mellette, tehát a zöldségadag is megvolt ;).
NAgyon guszta! :)
Azt hiszem a következő hétvégén meglátogatlak titeket :))))))
Nagyon guszta
Kiváló ez a vasárnapi ebéd :)
Ami, tényleg néha belefér!:)
Bianka, nem leszünk itthon, Édesanyámnak és a Húgomnak ünnepeljük a szülinapját.:D
Mandy, valóban! Nekem főleg a sajt ízlett, Brie-t még sosem rántottam!
Pazar lakoma!
Ezt a krumplit nagymamám karikáskrumplinak hívta (és anyukám is és én is).
Persze, hogy kell néha ilyesmi is! Még szép! :-P
"Suszterpityóka" ez jó! Ilyet mi is szoktunk, de nem tudtam, hogy így is hívják. :-)
Wise Lady, Kati, mindegy, minek hívjuk, nagyon finom. Azóta még készítettem egyszer és mondta a férjem, hogy neki nagyon ízlik, jobban, mint a sima "szalma". Mert ő nem szereti ropogósan a sült krumplit, jobban ízlik, ha belül jó puha. :)
Megjegyzés küldése