2010. május 28., péntek
Gyümölcsszószos palacsinta
Hozzávalók:
15-20 db hígpalacsinta (recept pl. ITT ), 20-25 dkg piros gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, meggy vagyesen), cukor ízlés szerint, porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A palacsintákat megsütjük. A gyümölcsöt 1-2 kanál cukorral és 2-3 evőkanál vízzel feltesszük főni és pár percig forraljuk. Eztán botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá még néhány kanál vizet, ízlés szerint édesítjük, ha még kell, és beforraljuk mártás sűrűségűre. Mindegyik palacsintára csepegtetünk a szószból 1-2 kanálnyit, négybehajtjuk, lecsepegtetjük még kevés szósszal és megszórjuk porcukorral. Gyors, finom desszert, és, természetesen, fagyasztott gyümölcsből is lehet készíteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. május 28., péntek
Gyümölcsszószos palacsinta
Hozzávalók:
15-20 db hígpalacsinta (recept pl. ITT ), 20-25 dkg piros gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, meggy vagyesen), cukor ízlés szerint, porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A palacsintákat megsütjük. A gyümölcsöt 1-2 kanál cukorral és 2-3 evőkanál vízzel feltesszük főni és pár percig forraljuk. Eztán botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá még néhány kanál vizet, ízlés szerint édesítjük, ha még kell, és beforraljuk mártás sűrűségűre. Mindegyik palacsintára csepegtetünk a szószból 1-2 kanálnyit, négybehajtjuk, lecsepegtetjük még kevés szósszal és megszórjuk porcukorral. Gyors, finom desszert, és, természetesen, fagyasztott gyümölcsből is lehet készíteni.
3 megjegyzés:
- Bianka írta...
-
Már magában a palacsinta király, de így csodás
- 2010. május 28. 20:35
- sedith írta...
-
Bianka, láttad volna, a kisasszonyok hogy tömték magukba!:)
- 2010. május 29. 7:17
- Wise Lady írta...
-
Fincsi-fincsi!
- 2010. május 29. 14:28
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Már magában a palacsinta király, de így csodás
Bianka, láttad volna, a kisasszonyok hogy tömték magukba!:)
Fincsi-fincsi!
Megjegyzés küldése