2010. május 13., csütörtök

Vasárnapi ebédünk

Nem a legegészségesebb kategóriába tartozó ebéd volt, bár, ahol lehetett, igyekeztem egészségesíteni. Azért néha ilyen is belefér a repertoárba. És nagyon finom is volt, jólesett!
Receptet tulajdonképpen nem írok, mert nem igazán van mihez.

Rántott hús és rántott Brie sajt suszterpityókával, friss salátával:

A rántott hús panírja ezúttal teljes kiőrlésű liszt, zsemlemorzsa, búzakorpa-csíra-keverék és kukoricadara vegyítésével készült.
A suszterpityóka tulajdonképpen egyszerű sült krumpli, de a krumplit nem hasábokra kell vágni, hanem kb. kisujjnyi vastagságú karikákra, ahogy Alíz tanítja az Erdélyi konyha májusi számában!

7 megjegyzés:

Ami írta...

Mi is rántott dolgokat ettünk tegnap, néha ez is belefér :). Meg ott a saláta mellette, tehát a zöldségadag is megvolt ;).
NAgyon guszta! :)

Bianka írta...

Azt hiszem a következő hétvégén meglátogatlak titeket :))))))
Nagyon guszta

mandy tarragon írta...

Kiváló ez a vasárnapi ebéd :)

sedith írta...

Ami, tényleg néha belefér!:)

Bianka, nem leszünk itthon, Édesanyámnak és a Húgomnak ünnepeljük a szülinapját.:D

Mandy, valóban! Nekem főleg a sajt ízlett, Brie-t még sosem rántottam!

Wise Lady írta...

Pazar lakoma!
Ezt a krumplit nagymamám karikáskrumplinak hívta (és anyukám is és én is).

Kati írta...

Persze, hogy kell néha ilyesmi is! Még szép! :-P
"Suszterpityóka" ez jó! Ilyet mi is szoktunk, de nem tudtam, hogy így is hívják. :-)

sedith írta...

Wise Lady, Kati, mindegy, minek hívjuk, nagyon finom. Azóta még készítettem egyszer és mondta a férjem, hogy neki nagyon ízlik, jobban, mint a sima "szalma". Mert ő nem szereti ropogósan a sült krumplit, jobban ízlik, ha belül jó puha. :)

2010. május 13., csütörtök

Vasárnapi ebédünk

Bejegyezte: sedith dátum: 8:45
Nem a legegészségesebb kategóriába tartozó ebéd volt, bár, ahol lehetett, igyekeztem egészségesíteni. Azért néha ilyen is belefér a repertoárba. És nagyon finom is volt, jólesett!
Receptet tulajdonképpen nem írok, mert nem igazán van mihez.

Rántott hús és rántott Brie sajt suszterpityókával, friss salátával:

A rántott hús panírja ezúttal teljes kiőrlésű liszt, zsemlemorzsa, búzakorpa-csíra-keverék és kukoricadara vegyítésével készült.
A suszterpityóka tulajdonképpen egyszerű sült krumpli, de a krumplit nem hasábokra kell vágni, hanem kb. kisujjnyi vastagságú karikákra, ahogy Alíz tanítja az Erdélyi konyha májusi számában!

7 megjegyzés on "Vasárnapi ebédünk"

Ami on 2010. május 13. 9:25 írta...

Mi is rántott dolgokat ettünk tegnap, néha ez is belefér :). Meg ott a saláta mellette, tehát a zöldségadag is megvolt ;).
NAgyon guszta! :)

Bianka on 2010. május 13. 9:51 írta...

Azt hiszem a következő hétvégén meglátogatlak titeket :))))))
Nagyon guszta

mandy tarragon on 2010. május 13. 9:54 írta...

Kiváló ez a vasárnapi ebéd :)

sedith on 2010. május 13. 11:14 írta...

Ami, tényleg néha belefér!:)

Bianka, nem leszünk itthon, Édesanyámnak és a Húgomnak ünnepeljük a szülinapját.:D

Mandy, valóban! Nekem főleg a sajt ízlett, Brie-t még sosem rántottam!

Wise Lady on 2010. május 13. 17:05 írta...

Pazar lakoma!
Ezt a krumplit nagymamám karikáskrumplinak hívta (és anyukám is és én is).

Kati on 2010. május 13. 21:32 írta...

Persze, hogy kell néha ilyesmi is! Még szép! :-P
"Suszterpityóka" ez jó! Ilyet mi is szoktunk, de nem tudtam, hogy így is hívják. :-)

sedith on 2010. május 17. 8:46 írta...

Wise Lady, Kati, mindegy, minek hívjuk, nagyon finom. Azóta még készítettem egyszer és mondta a férjem, hogy neki nagyon ízlik, jobban, mint a sima "szalma". Mert ő nem szereti ropogósan a sült krumplit, jobban ízlik, ha belül jó puha. :)

Related Posts with Thumbnails