![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju2zF4ub5enc5trTAx-ZHo4F3l3Ut1UgTEcGzqZ5PdyhXGqntk5rODHOfMWQRjQ75xVuU9j6mFIgfHZn1Qt67uBQPv3EDPQkqjpMozit_HIutwnZcEiEbCI5gc9R-JKT5fhGB6fwlrYFX8/s400/P1380799b.jpg)
(Erre a fotóra nagyon büszke vagyok, mert "kifogtam" benne a napsütést úgy, hogy alufóliával derítettem egy kicsit és teljesen manuális beállításokkal készült. Biztos, hogy nem tökéletes, de szeretek tanulni!:))
Maradt "némi" (kb. 5 dl) tejszínem a múltheti tortától.
Férjecském ma sem volt itthon.
A csajok (én is) imádják a gyümölcsleveseket.
Tehát, mi volt a mai leves? Gyümölcsleves. :)
Még korrektúra közben megtetszett nekem Fahéj és feta eperkrémlevese, ami a Kifőztük 2. számában jelent meg, tudtam, hogy alkalomadtán kipróbálom. Az alkalom eljött, bár én nem eperből készítettem, hanem vegyes (és fagyasztott) gyümölcsből. Volt benne: eper, málna, szeder, ribizli és meggy. És nemcsak egyszreű tejszínnel tálaltam, hanem tejszínhabbal. A nagyobbik lányom ezt mondta rá: anyukám, ez nem is leves, ez krém! De tudod, mit? Hívjuk inkább fagyinak! (Pedig nem is volt külön behűtve!)
Gyümölcskrémleves
Készíthető bármilyen gyümölcsből, önmagában vagy vegyesen.
Hozzávalók: 40 dkg gyümölcs, 5 ek. cukor, 5 dkg vaj, 1,5 ek. liszt, 4 dl hideg tej, 2+3 dl tejszín, 2-3 ek. porcukor, 2 vaníliás cukor, csipet só, opcionálisan citromlé (ha a gyümölcs nem eléggé savanyú).
Elkészítés:
A gyümölcsöt megmossuk, feldaraboljuk (ha kell) és megszórjuk a cukorral. Hagyjuk állni, hogy levet eresszen, néha megkavargatjuk. A vajból, lisztből és tejből besamelt készítünk, amit végül vízfürdőben kihűtünk. A besamelt és a cukrozott gyümölcsöt összetöltjük, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyKnVR4uHvG_eYRsj-Lcck1jpMzb-zXEzJXDiz5RgnffV2Lea6A1M7zoumiH8MZ6_4_M1iWszX88Aqs-uukuPqXZnr1zmIm6CODxJtXdWnWbX3Cjdxp4ZH5zLnw2oF2cl87pMyXux0oxvA/s400/P1380774b.jpg)
Beletesszük a vaníliás cukrot és 2 dl tejszínt és még egy keveset pépesítjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és egy vaníliás cukorral. A "levest" jól behűtjük, majd tálkákba vagy tányérokba töltjük és teszínhab-galuskákat szaggatunk bele. Esetleg tejszínhabrózsákat nyomhatunk rá.
FÉL ÓRA - 2010.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRrtzR_w51gcNple4mBXiM97iB3A2eePTGNL2VEERxSgTuMDa0ISYVUZcUH4ZncDCfoWLo8QowM2xHSCswohjpnxkYFReuhL6hEs9c-2YrQG9KYzmTByT_-9NJhCBBph_9ia0HzdeSvwXN/s400/P1380804b.jpg)
7 megjegyzés:
Nagyon szeretem erdei gyümölcsből:) jövő héten főzök is egyet!! :)
(én nem teszek bele vajat,csak egy tejfölös,vagy tejszines habarást csinálok)
Ez nagyon finom lehet. Királyi. :)
Mnyam!!! :-)
Gyönyörű színe lett! Ez nálunk is mindig nyerő,azt hiszem megennék minden nap a gyerekek.
Jöhet egy adaggal.
Imádom, kellemesen hidegen
Biztosan nagyon finom volt,mint azt a lenti kep is mutatja:)
A keseket hasznald egeszseggel!
Puszillak,
Timi
De szuper a turmixos fotó...ahogy keverednek a színek. Nagyon eltalált kép. Az üres tányér pedig magáért beszél. Mi is nagyon szeretjük a krémleveseket. Puszi. Noémi
Megjegyzés küldése