![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSmC-xcJS8nJysxlqSZMks6XJRYxdC4toseaIHUxbLXf6-wFZezWpbaFee6qlci4t_yva5VcQm-aVa3POLgy2pKi2lLPcqV4CGwn0hyphenhyphenxGh4PXF0_7rxNYn95L744SlXZynddLT1toDsDj7/s400/P1380003b.jpg)
Már azóta birizgálja a fantáziámat, mióta megláttam Biankánál. Elképzeltem az ízét a számban és meg is kívántam. No, de a megvalósítása mindig váratott magára, mígnem egyszer - más ötlet híján és a hozzávalók megléte által - mégiscsak eljött az ideje. Picikét módosítottam csak rajta, mintegy egyesítve a nemrég kipróbált szendvicskrémmel, de biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem vált kárára! A férjem kommentárja hozzá: hát, ez a finom tavaszi íz benne, mindent megér. Pedig csak ezután árultam el, hogy pontosan ilyen néven találtam!:)
Tavaszi szendvicskrém
Hozzávalók: 15 dkg párizsi, 20 dkg sonka, 15 dkg sajt, 2-3 evőkanál lágyabb margarin vagy vaj, 1 kisebb kígyóuborka, 5 db. hónapos retek, 2 (vagy több) szál újhagyma, só, bors ízlés szerint.
Elkészítés: A margarin és a sajt kivételével a hozzávalókat aprítógépbe tesszük és felaprítjuk. A sajtot finomra reszeljük és a margarinnal együtt végül hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Ízlés szerint fűszerezzük és jól kikavarjuk. Kenyérszeletekre kenjük és sütőben addig sütjük, amíg a tetején a krém jól megolvad, a kenyérszeletek alja pedig jó ropogós lesz (kb. 10 perc). Isteni!
TAV. BŐS. - 2011.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2FO8YOQrlorapCwDp3qvlVwg8jwZS45Q5Z6HuQ52me7BgNSrp0xhrE8YPvKAfRrdsq6NYQazGQsRH0utk6Sja1oT3v5x_7cN52jDLDgCbqf8xd6dTj8LoUKWtlmrDaEl6GFfbQysO18nS/s400/P1370995b.jpg)
2 megjegyzés:
ÓÓÓ ez isteni lehet krémes formában, majd ki fogom próbálni, mert nálunk nagy kedvenc a melegszendvics. Nagyon guszta lett.
Nagyon gusztusos. Azt hiszem, én is elkészítem egyik nap vacsorára.
Megjegyzés küldése