Idén is rendhagyó volt az ünnepünk a tegnapra tolódott konfirmálási ebéd miatt. Ennek okán én sem épp úgy készültem, ahogy általában ünnepre szoktam: keveset főztem és még kevesebbet sütöttem.
Még múlt héten sütöttünk Anyuval sajtos sós rudat, úgyhogy az legalább megvolt. Aztán szombaton még sütöttem egyféle édes süteményt, a malomkereket. Tegnap reggelire csavart hús volt, ami még disznóvágáskor készült. Néném készítette és tőle kaptuk, most jött el az idje az elfogyasztásának. Szűzpecsenyéből, kolbászhúsból és sertéshálóból készült. Aztán felfüstölték. Ezt lassú tűzön megfőztem, közben zöldségeket is dobtam a lébe, és megfőztem, mint a húslevest. A levesből végül nem ettünk, mert ma azt ettük, amit tegnap felpakoltak.:P És a második is onnan volt, szóval, éppen ezért nem főztem előre agyba-főbe.
Rendre leírom egynek-másnak a receptjét.
Itt a tegnapi reggelink látható:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2010. április 5., hétfő
Húsvétunk
Idén is rendhagyó volt az ünnepünk a tegnapra tolódott konfirmálási ebéd miatt. Ennek okán én sem épp úgy készültem, ahogy általában ünnepre szoktam: keveset főztem és még kevesebbet sütöttem.
Még múlt héten sütöttünk Anyuval sajtos sós rudat, úgyhogy az legalább megvolt. Aztán szombaton még sütöttem egyféle édes süteményt, a malomkereket. Tegnap reggelire csavart hús volt, ami még disznóvágáskor készült. Néném készítette és tőle kaptuk, most jött el az idje az elfogyasztásának. Szűzpecsenyéből, kolbászhúsból és sertéshálóból készült. Aztán felfüstölték. Ezt lassú tűzön megfőztem, közben zöldségeket is dobtam a lébe, és megfőztem, mint a húslevest. A levesből végül nem ettünk, mert ma azt ettük, amit tegnap felpakoltak.:P És a második is onnan volt, szóval, éppen ezért nem főztem előre agyba-főbe.
Rendre leírom egynek-másnak a receptjét.
Itt a tegnapi reggelink látható:
Még múlt héten sütöttünk Anyuval sajtos sós rudat, úgyhogy az legalább megvolt. Aztán szombaton még sütöttem egyféle édes süteményt, a malomkereket. Tegnap reggelire csavart hús volt, ami még disznóvágáskor készült. Néném készítette és tőle kaptuk, most jött el az idje az elfogyasztásának. Szűzpecsenyéből, kolbászhúsból és sertéshálóból készült. Aztán felfüstölték. Ezt lassú tűzön megfőztem, közben zöldségeket is dobtam a lébe, és megfőztem, mint a húslevest. A levesből végül nem ettünk, mert ma azt ettük, amit tegnap felpakoltak.:P És a második is onnan volt, szóval, éppen ezért nem főztem előre agyba-főbe.
Rendre leírom egynek-másnak a receptjét.
Itt a tegnapi reggelink látható:
1 megjegyzés:
- Bianka írta...
-
Retek, újhagyma, tojás....stb. Ide vele nagyon guszta ;)
- 2010. április 6. 10:30
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Retek, újhagyma, tojás....stb. Ide vele nagyon guszta ;)
Megjegyzés küldése