2010. április 12., hétfő

Napraforgó, kalácsként - VKF! XXXIII-ra


Még mielőtt az előző bejegyzésben itt-ott látható békatortát lejegyezném, le szeretném írni a szintén szülinapra elkészített napraforgó-kalácsot.

A recept a régi. A Napraforgó-kenyéré. Annyit változtattam most rajta, hogy a tálba először raktam két evőkanál búzakorpa-búzacsíra-keveréket, majd kipótoltam a lisztmennyiséget 70 dekáig, illetve 10 dkg cukrot is tettem a tésztájába és a rétegek közé kakaó-cukor-fahéj keveréket szórtam. A munkamenet, formázás, teljesen ugyanaz volt, mint a kenyérnél.

Nem a VKF!-re készítettem, de eszembe jutott, hogy beleillene a témába, ezért mertem megemlíteni. De csak abban az esetben nevezem, ha Limara elfogadja így ezt a bejegyzést a kiírásra, mármint recept és részletes leírás nélkül, mert sajnos, erre nem igazán jut most időm. Ha nem, az sem baj, marad egyszerűen a blogon.:) Ha mégis, akkor: köszi, Limara!:)

ÜNNEP - 2011.

4 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Csodaszép, meg kéne vele próbálkoznom!:-))

Bianka írta...

Gyönyörű, nem találok szavakat :)))

Anna írta...

Szép lett! Már én is készítettem édesen. Nagyon finom diósan is!

Garffyka írta...

Nagyon szép lett és nagyon guszta!
Édesen még nem is készítettem, jó ötlet, köszönöm :)

Related Posts with Thumbnails

2010. április 12., hétfő

Napraforgó, kalácsként - VKF! XXXIII-ra


Még mielőtt az előző bejegyzésben itt-ott látható békatortát lejegyezném, le szeretném írni a szintén szülinapra elkészített napraforgó-kalácsot.

A recept a régi. A Napraforgó-kenyéré. Annyit változtattam most rajta, hogy a tálba először raktam két evőkanál búzakorpa-búzacsíra-keveréket, majd kipótoltam a lisztmennyiséget 70 dekáig, illetve 10 dkg cukrot is tettem a tésztájába és a rétegek közé kakaó-cukor-fahéj keveréket szórtam. A munkamenet, formázás, teljesen ugyanaz volt, mint a kenyérnél.

Nem a VKF!-re készítettem, de eszembe jutott, hogy beleillene a témába, ezért mertem megemlíteni. De csak abban az esetben nevezem, ha Limara elfogadja így ezt a bejegyzést a kiírásra, mármint recept és részletes leírás nélkül, mert sajnos, erre nem igazán jut most időm. Ha nem, az sem baj, marad egyszerűen a blogon.:) Ha mégis, akkor: köszi, Limara!:)

ÜNNEP - 2011.

4 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Csodaszép, meg kéne vele próbálkoznom!:-))

Bianka írta...

Gyönyörű, nem találok szavakat :)))

Anna írta...

Szép lett! Már én is készítettem édesen. Nagyon finom diósan is!

Garffyka írta...

Nagyon szép lett és nagyon guszta!
Édesen még nem is készítettem, jó ötlet, köszönöm :)