2010. április 4., vasárnap

Csodálatos sütemény


Csodálatos sütemény

Hozzávalók:
A piskótához: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál cukor, 1 csésze vagdalt dió, 1 csésze apróra vágott, színes rahát, 3 evőkanál liszt, 1 sütőpor;
A krémhez: 7 tojássárgája, 7 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, 1 vaj vagy margarin
A glazúrhoz: 5 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál forró víz, 1 evőkanál citromlé
Ezenkívül: 2 nápolyszelet-lap (ostyalap), színes cukorka a tetejére.
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a diót és a rahátot. Kikent-lisztezett tepsiben, lassú tűzön megsütjük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető.
Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi.
Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.

ÜNNEP - 2011.

12 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez az anyukám kedvenc sütije, én is már feltettem a blogomra régebb, imádjuk, minden ünnepkor ezt süti. Nagyon jó lett kép!Ja és mi Zakota szeletnek hívjuk .-)

duende írta...

Ez tényleg csodás Edith!
Nagyon szép Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és a családodnak!

Bianka írta...

Nagyon szép, de ennék belőle

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Maimoni írta...

Gyönyörű! Kellemes ünnepeket kívánok!

Edó írta...

Regi kedvencem,a bentlakasba gyakran vittem ilyen sutit.Mar egy ideje megvettem az ostyalapokat es keszulok elkesziteni en is:))Nagyon regen ettem mar.En dioval szeretem a legjobban.

Moha írta...

Edit ez tényleg csodásan néz ki! Viszem a receptet:)

Natimi írta...

Tényleg csodálatos!!
Kellemes húsvétot és sok locsolót nektek lányok!:)

Puszillak,
Timi

Andi írta...

Csodálatos színei vannak....gyönyörű a kép is!

Névtelen írta...

Szia!
Kb. mekkora tepsiben sütötted? Rahát helyett lehet használni színes zselés cukorkát? Vagy aszalt gyümölcsöket? (Többfélét, barackot, szilvát, mazsolát, mert úgy színesebb lenne mint csak mazsolával.)
A glazúrhoz nem kell összefőzni a hozzávalókat, csak összekeverni és máris rákenni a tetejére?

sedith írta...

Szia, Ibolya!
A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Persze, nem törvény, kisebben magasabb lesz, nagyobban vékonyabb a középső lap.
Színes cukorkával még sosem csináltam, de elméletileg működnie kellene! Aszalt gyümölcsökkel biztos, hogy nagyon finom lenne, azt bátran használhatod. És a mag nélküli meggybefőtt is jó.
A glazúrt úgy kell készíteni, ahogyan írtam, nem kell főzni. Ha betartod az adagokat, akkor abszolút jónak kell lennie.:) A víz, az legyen jó forró, úgy dolgozódnak el jól a hozzávalók.
Sok sikert! Remélem, ízleni fog! GYere vissza és számolj be róla!:)
Üdv, Edith

Juli és Szilvi írta...

Szia azt szeretném kérdezni mennyi margarin kell a sütikrémjébe?

Vicuska írta...

Úgy tűnik, hogy ez a sütemény nem hazudtolja meg a nevét!!! :)

Related Posts with Thumbnails

2010. április 4., vasárnap

Csodálatos sütemény


Csodálatos sütemény

Hozzávalók:
A piskótához: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál cukor, 1 csésze vagdalt dió, 1 csésze apróra vágott, színes rahát, 3 evőkanál liszt, 1 sütőpor;
A krémhez: 7 tojássárgája, 7 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, 1 vaj vagy margarin
A glazúrhoz: 5 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál forró víz, 1 evőkanál citromlé
Ezenkívül: 2 nápolyszelet-lap (ostyalap), színes cukorka a tetejére.
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a diót és a rahátot. Kikent-lisztezett tepsiben, lassú tűzön megsütjük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető.
Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi.
Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.

ÜNNEP - 2011.

12 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez az anyukám kedvenc sütije, én is már feltettem a blogomra régebb, imádjuk, minden ünnepkor ezt süti. Nagyon jó lett kép!Ja és mi Zakota szeletnek hívjuk .-)

duende írta...

Ez tényleg csodás Edith!
Nagyon szép Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és a családodnak!

Bianka írta...

Nagyon szép, de ennék belőle

Kellemes Húsvéti Ünnepeket

Maimoni írta...

Gyönyörű! Kellemes ünnepeket kívánok!

Edó írta...

Regi kedvencem,a bentlakasba gyakran vittem ilyen sutit.Mar egy ideje megvettem az ostyalapokat es keszulok elkesziteni en is:))Nagyon regen ettem mar.En dioval szeretem a legjobban.

Moha írta...

Edit ez tényleg csodásan néz ki! Viszem a receptet:)

Natimi írta...

Tényleg csodálatos!!
Kellemes húsvétot és sok locsolót nektek lányok!:)

Puszillak,
Timi

Andi írta...

Csodálatos színei vannak....gyönyörű a kép is!

Névtelen írta...

Szia!
Kb. mekkora tepsiben sütötted? Rahát helyett lehet használni színes zselés cukorkát? Vagy aszalt gyümölcsöket? (Többfélét, barackot, szilvát, mazsolát, mert úgy színesebb lenne mint csak mazsolával.)
A glazúrhoz nem kell összefőzni a hozzávalókat, csak összekeverni és máris rákenni a tetejére?

sedith írta...

Szia, Ibolya!
A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Persze, nem törvény, kisebben magasabb lesz, nagyobban vékonyabb a középső lap.
Színes cukorkával még sosem csináltam, de elméletileg működnie kellene! Aszalt gyümölcsökkel biztos, hogy nagyon finom lenne, azt bátran használhatod. És a mag nélküli meggybefőtt is jó.
A glazúrt úgy kell készíteni, ahogyan írtam, nem kell főzni. Ha betartod az adagokat, akkor abszolút jónak kell lennie.:) A víz, az legyen jó forró, úgy dolgozódnak el jól a hozzávalók.
Sok sikert! Remélem, ízleni fog! GYere vissza és számolj be róla!:)
Üdv, Edith

Juli és Szilvi írta...

Szia azt szeretném kérdezni mennyi margarin kell a sütikrémjébe?

Vicuska írta...

Úgy tűnik, hogy ez a sütemény nem hazudtolja meg a nevét!!! :)