2010. április 12., hétfő
Szülinap, szülinap - Brokkolis hústekercsek majonézes tésztasalátával
Két szülinap volt családunkban a hónap elején, négy nap különbséggel, de az őket megelőző és követő, illetve a velük egybeeső ünnepek - és az ezekre "betáblázott" konfirmálások miatt csak tegnap került sor a családi megünneplésre. Lányom szülinapjára már készítettem egy tortát, amit napján, az óvodába vittünk, de mással akkor nem készültem. Annál inkább most.:)
Hideg salátát és húst készítettem tegnapra, elég egyszerű ételek voltak, bár a tekercsek készítése-panírozása elég macerásnak mondható. De van nekem egy kedves férjem (aki nemcsak ilyenkor, de ilyen alkalmakkor különösen sokat segít, bár nem a konyhában), akit már meg sem mertem kérni semmire, de önszántából ajánlkozott a tekercsek morzsába való forgatására. Hatalmas segítség volt, így pikk-pakk végeztünk, pedig 36-szor kellett elvégezni minden műveletet!:)
Brokkolis hústekercsek majonézes tésztasalátával
Kell hozzá - úgy nagyjából ezek; mennyiségeket nem írok, mert általában nem 14 személyre készülünk elő: sertéskaraj, fűszerek ízlés szerint, brokkoli, petrezselyemzöld, piros húsú kaliforniai paprika, vaj, tej, liszt, só, bors, spiráltészta, mexikói zöldségek, majonéz, tejföl, só, citromlé, bors; liszt, tojás, prézli, olaj - a paírozáshoz-sütéshez.
Szóval... azzal kezdtem, hogy a karajt felszeleteltem, kipotyoltam (a gyengébbek kedvéért: kiklopfoltam) és bepácoltam. Só, bors, pirospaprika, fokhagymagranulátunm, házi ételízesítő és egy pici saját ötfűszer keverékével szórtam meg a hússzeleteket, amik aztán estétől reggelig a hűtőben érlelődtek. A brokkolit megpároltam és villával összetörtem. Vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt készítettem, majd belekevertem a szétnyomott brokkolit és egy fél csokor apróra vágott petrezselyemzöldet. Sóztam-borsoztam, kihűtöttem. A paprikát felcsíkoztam. Végül egy-egy hússzeletet megkentem egy tk. brokkolikrémmel, ráhelyeztem 2 vékony csík paprikát és szorosan feltekertem. (Nem kötöztem, nem tűztem meg semmivel, mivel nagyobbacska és szép vékony szeletek voltak, jól megmaradtak minden rásegítés nélkül. ) Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgattam, végül pedig forró lajban szép pirosra sütöttem őket. (Célszerű az egészet előre bepanírozni, hogy sütéskor gyorsabban menjen a munka.)
A salátához a zöldségeket és a tésztát (külön-külön, persze) megfőztem, majd összekevertem és végül majonéz és tejföl keverékével "fogtam össze". További sóval, citromlével, mustárral, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítettem. Pár órát hagytam hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
EK - 2011/5
NÚ - 2019/JÚN.
A hús melegen-hidegen egyaránt finom, a brokkolis krém finom, szaftossá teszi, nem engedi kiszáradni. Vitték, mint a cukrot; érdemes minden személyre 3-4 darabot számolni.
Néhány ráadáskép:
Minden egy helyen:
Ffffffffff..........
Na, hová ment az eszem? :P
És a 30 szálas csokor, a férjemtől:
2010. április 12., hétfő
Szülinap, szülinap - Brokkolis hústekercsek majonézes tésztasalátával
Két szülinap volt családunkban a hónap elején, négy nap különbséggel, de az őket megelőző és követő, illetve a velük egybeeső ünnepek - és az ezekre "betáblázott" konfirmálások miatt csak tegnap került sor a családi megünneplésre. Lányom szülinapjára már készítettem egy tortát, amit napján, az óvodába vittünk, de mással akkor nem készültem. Annál inkább most.:)
Hideg salátát és húst készítettem tegnapra, elég egyszerű ételek voltak, bár a tekercsek készítése-panírozása elég macerásnak mondható. De van nekem egy kedves férjem (aki nemcsak ilyenkor, de ilyen alkalmakkor különösen sokat segít, bár nem a konyhában), akit már meg sem mertem kérni semmire, de önszántából ajánlkozott a tekercsek morzsába való forgatására. Hatalmas segítség volt, így pikk-pakk végeztünk, pedig 36-szor kellett elvégezni minden műveletet!:)
Brokkolis hústekercsek majonézes tésztasalátával
Kell hozzá - úgy nagyjából ezek; mennyiségeket nem írok, mert általában nem 14 személyre készülünk elő: sertéskaraj, fűszerek ízlés szerint, brokkoli, petrezselyemzöld, piros húsú kaliforniai paprika, vaj, tej, liszt, só, bors, spiráltészta, mexikói zöldségek, majonéz, tejföl, só, citromlé, bors; liszt, tojás, prézli, olaj - a paírozáshoz-sütéshez.
Szóval... azzal kezdtem, hogy a karajt felszeleteltem, kipotyoltam (a gyengébbek kedvéért: kiklopfoltam) és bepácoltam. Só, bors, pirospaprika, fokhagymagranulátunm, házi ételízesítő és egy pici saját ötfűszer keverékével szórtam meg a hússzeleteket, amik aztán estétől reggelig a hűtőben érlelődtek. A brokkolit megpároltam és villával összetörtem. Vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt készítettem, majd belekevertem a szétnyomott brokkolit és egy fél csokor apróra vágott petrezselyemzöldet. Sóztam-borsoztam, kihűtöttem. A paprikát felcsíkoztam. Végül egy-egy hússzeletet megkentem egy tk. brokkolikrémmel, ráhelyeztem 2 vékony csík paprikát és szorosan feltekertem. (Nem kötöztem, nem tűztem meg semmivel, mivel nagyobbacska és szép vékony szeletek voltak, jól megmaradtak minden rásegítés nélkül. ) Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgattam, végül pedig forró lajban szép pirosra sütöttem őket. (Célszerű az egészet előre bepanírozni, hogy sütéskor gyorsabban menjen a munka.)
A salátához a zöldségeket és a tésztát (külön-külön, persze) megfőztem, majd összekevertem és végül majonéz és tejföl keverékével "fogtam össze". További sóval, citromlével, mustárral, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítettem. Pár órát hagytam hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
EK - 2011/5
NÚ - 2019/JÚN.
A hús melegen-hidegen egyaránt finom, a brokkolis krém finom, szaftossá teszi, nem engedi kiszáradni. Vitték, mint a cukrot; érdemes minden személyre 3-4 darabot számolni.
Néhány ráadáskép:
Minden egy helyen:
Ffffffffff..........
Na, hová ment az eszem? :P
És a 30 szálas csokor, a férjemtől:
15 megjegyzés:
- Bianka írta...
-
nagyon guszta. Isteni finomságok
- 2010. április 12. 16:14
- Unknown írta...
-
Blanka lányom a szoba túlsó végéről is kiszúrta a békakirálylányos tortát!
Szerényen kérdem: hogy is készült?
És gratula az összes ünnepeltnek!
Júlia - 2010. április 12. 16:15
- egycsipet írta...
-
Csupa finomság! Szuperek lettek a torták! ;)
Ezúton is Isten éltesse az ünnepelteket! :) - 2010. április 12. 16:25
- Gál Edith írta...
-
Isten éltesse sokáig mindkét Ünnepeltet!
Nagyon fincsi kajákat készitettél!! - 2010. április 12. 17:28
- Kati írta...
-
Nagyon gusztusosak voltak a tálak. Ügyesek vagytok! :-) Én sosem vállalkozom a panírozott töltött hús elkészítésére, mert nálam majdnem mindig szétcsúsznak. :-S
A békás tortát is te készítetted? Nagyon szép!
És a "kosár" ajándék volt? :-) - 2010. április 12. 17:33
- sedith írta...
-
Köszönöm mindenkinek!:)
Juli, a torta leírása nemsokára következik. :) Csak éppenséggel mi királyfinak becéztük!:) De amúgy olyan uniszex. :) (Ami késik, pedig, nem múlik: most már lassan lesz időm a nyereménnyel is foglalkozni.:P)
Kati, úgy is szétcsúszik, ha megtűzöd őket hústűvel vagy fogpiszkálóval? :)
És igen, a kosártorta ajándék volt, Anitól kaptam. :) Igazi meglepetés volt, mint a csokrom. :) - 2010. április 12. 17:55
- duende írta...
-
Isten éltessen Benneteket sokáig! :)
Nagyon finomakat készítettél! - 2010. április 12. 18:04
- Ottis írta...
-
Isten Éltessen Sokáig!Nekem is a múlt héten volt a szülinapom,de sajnos még időm sem volt megünnepelni...
Nagyon szépek a torták! - 2010. április 12. 18:14
- sedith írta...
-
Duende, Otti, köszönjük!:)
Otti, akkor Isten éltessen téged is! Ami azt illeti, nálunk is elég későre ünnepeltünk!:P - 2010. április 12. 18:41
- Csilla írta...
-
Nagyon boldog szülinapot minden kedves ünnepeltnek! Nagyon guszta kis hidegtál és ötletes torta.
- 2010. április 12. 19:45
- Sz. Zita írta...
-
Hűha de szép torták, nagyon ügyes vagy, jó sokat dolgozhattál. Még egyszer boldog szülinapot nektek.
- 2010. április 12. 20:46
- Kiskukta írta...
-
Sok-sok boldog szülinapot nektek!
Nagyon szépeket készítettél! - 2010. április 12. 21:48
- Edó írta...
-
Edith,ne haragudj hogy ilyen keson,de valahogy kimaradt ez a bejegyzesed..Boldog szulinapot kivanok mindkettotoknek es minde jot!A telefonban sem emlitetted,csak hogy tortat kell sutnod:P ejnye!
Nagyon szepeket keszitettel,varom a bekatorta leirasat,nagyon szep a szine. - 2010. április 12. 22:02
- Wise Lady írta...
-
Gratulálok! Fantasztikusak az ételek!
- 2010. április 13. 8:59
- Alíz írta...
-
Isten éltesse az ünnepelteket!
- 2010. április 14. 7:55
15 megjegyzés:
nagyon guszta. Isteni finomságok
Blanka lányom a szoba túlsó végéről is kiszúrta a békakirálylányos tortát!
Szerényen kérdem: hogy is készült?
És gratula az összes ünnepeltnek!
Júlia
Csupa finomság! Szuperek lettek a torták! ;)
Ezúton is Isten éltesse az ünnepelteket! :)
Isten éltesse sokáig mindkét Ünnepeltet!
Nagyon fincsi kajákat készitettél!!
Nagyon gusztusosak voltak a tálak. Ügyesek vagytok! :-) Én sosem vállalkozom a panírozott töltött hús elkészítésére, mert nálam majdnem mindig szétcsúsznak. :-S
A békás tortát is te készítetted? Nagyon szép!
És a "kosár" ajándék volt? :-)
Köszönöm mindenkinek!:)
Juli, a torta leírása nemsokára következik. :) Csak éppenséggel mi királyfinak becéztük!:) De amúgy olyan uniszex. :) (Ami késik, pedig, nem múlik: most már lassan lesz időm a nyereménnyel is foglalkozni.:P)
Kati, úgy is szétcsúszik, ha megtűzöd őket hústűvel vagy fogpiszkálóval? :)
És igen, a kosártorta ajándék volt, Anitól kaptam. :) Igazi meglepetés volt, mint a csokrom. :)
Isten éltessen Benneteket sokáig! :)
Nagyon finomakat készítettél!
Isten Éltessen Sokáig!Nekem is a múlt héten volt a szülinapom,de sajnos még időm sem volt megünnepelni...
Nagyon szépek a torták!
Duende, Otti, köszönjük!:)
Otti, akkor Isten éltessen téged is! Ami azt illeti, nálunk is elég későre ünnepeltünk!:P
Nagyon boldog szülinapot minden kedves ünnepeltnek! Nagyon guszta kis hidegtál és ötletes torta.
Hűha de szép torták, nagyon ügyes vagy, jó sokat dolgozhattál. Még egyszer boldog szülinapot nektek.
Sok-sok boldog szülinapot nektek!
Nagyon szépeket készítettél!
Edith,ne haragudj hogy ilyen keson,de valahogy kimaradt ez a bejegyzesed..Boldog szulinapot kivanok mindkettotoknek es minde jot!A telefonban sem emlitetted,csak hogy tortat kell sutnod:P ejnye!
Nagyon szepeket keszitettel,varom a bekatorta leirasat,nagyon szep a szine.
Gratulálok! Fantasztikusak az ételek!
Isten éltesse az ünnepelteket!
Megjegyzés küldése